Categories: PoliticaUltima ora

A fost ministru o dupa-amiaza! Andrei Baciu, retras de pe lista Guvernului Ciolos

Nici n-a fost învestit Guvernul Cioloș, că au apărut deja primele controverse. Andrei Baciu, 29 de ani, propus ministru al Sănătăţii, a fost retras de pe lista viitorului executiv, după ce pe rețelele de socializare au apărut poze cu el în lenjerie intimă, de pe vremea când era manechin. Noua propunere este Patriciu Achimaş-Cadariu, directorul Institutului Oncologic din Cluj-Napoca.

Andrei Baciu a fost propus, duminică la prânz, de Dacian Cioloș pentru portofoliul de ministru al Sănătății. Baciu a absolvit, în 2011, Facultatea de Medicină a Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti, a fost medic rezident la Secţia de Chirurgie Cardiacă de la Spitalul Fundeni, iar din aprilie 2012 până în mai 2014 a lucrat la Departamentul de Chirurgie Cardiovasculară şi Toracică de la Centre Hospitalier Universitaire Rouen, Franţa. De asemenea, a lucrat în domeniul chirurgie toracică la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”, din aprilie până în septembrie 2015, şi în domeniul chirurgie generală, la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, din august 2014 până în martie 2015. Andrei Baciu este și preşedintele Asociaţiei SOS Drepturile Pacienţilor. Imediat după nominalizarea sa au apărut și primele controverse. Medici şi manageri de spitale s-au declarat contrariați de această nominalizare, susținând că Baciu nu are nici pregătirea şi nici experienţa necesare pentru a conduce un astfel de minister. Tânărul a fost și manechin, astfel că au apărut și fotografiile din acea perioadă. Una dintre ele – în care Andrei Baciu a pozat în lenjerie intimă – a făcut furori pe rețelele de socializare și, în cele din urmă, a dus la o decizie drastică a premierului desemnat Dacian Cioloș. „Nominalizarea pentru Ministerul Sănătății trimisă parlamentului de către domnul prim-ministru desemnat Dacian Cioloș este conf. univ. dr. Patriciu Achimaș-Cadariu, în prezent director al Institutului Oncologic Cluj-Napoca”, a transmis biroul de presa al guvernului.

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

2 ore ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

6 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

7 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

7 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

8 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

8 ore ago