Categories: Social

Colectiv 49: A murit la 18 ani, intr-un spital din Liverpool

Șirul morților în cazul Colectiv e departe de a se fi încheiat. Marți seară, unul dintre tinerii transportați în Marea Britanie a încetat din viață. Sunt, până acum, 49 de morți, iar medicii spun că sunt încă zeci de victime în stare critică.

Decesul cu numărul 49 în cazul Colectiv a survenit marți seară, la o clinică din Liverpool. Elena Niţu, în vârstă de 18 ani, fusese transferată duminică seară în Marea Britanie, cu arsuri pe 60% din suprafața corpului, fiind în comă indusă. Marți dimineață a încetat din viață, la Birmingham, Tudor Golu, în vârstă de 28 de ani. Era chitarist în trupa de rock progresiv Axial Lead, artist grafic şi animator 2D şi 3D, fiind cel care a realizat videoclipul melodiei „The Day We Die”, al formaţiei Goodbye to Gravity. În urma incendiului din 30 octombrie, la clubul Colectiv au murit 26 de persoane, iar alta a încetat din viață în drum spre spital. În cele 11 zile scurse de la această tragedie au murit 22 de persoane, numărul victimelor ajungând, marţi seară, la 49. Alte aproximativ 150 de persoane au fost internate în spitale din București. În ultima săptămână, 37 de victime au fost transportate spre unităţi sanitare din străinătate, ultimele două tinere fiind duse, marți seară, în Germania. Șase tineri nu au reușit însă să învingă în lupta cu moartea: jurnalista Teodora Maftei a murit într-un spital din Israel, Bogdan Enache, bateristul trupei Goodbye to Gravity, s-a stins în drum spre Elveția, alți doi tineri au murit în Olanda, iar alți doi, marți, în Marea Britanie.

Share
Published by
Oana Telescu

Recent Posts

Atenție la cumpărarea de fructe și legume. Protecția Consumatorilor face o serie de recomandări/FOTO

Protecția Consumatorilor atenționează cumpărătorii să aibă grijă la achiziția de legume și fructe. În urma…

47 de minute ago

PSD Timiș spune că a găsit soluția deblocării hotărârii Consiliului Județean, de alocare a banilor pentru echilibrarea bugetelor locale

La scurt timp după ce președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica, a convocat presa, joi…

O oră ago

Ad Libitum va face spectacol sâmbătă în Sala Capitol din Timişoara

Într-un concert devenit tradiție, Ad Libitum Voices aduce de anul acesta primăvara și la Timișoara,…

3 ore ago

Puținul cu care ne mulțumim

Prima oară când am auzit de AUR se întâmpla în campania electorală din 2020. Atunci,…

3 ore ago

Programul de lucrări al SDM în ziua de 9 mai 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 09.05.2024, unde se vor executa reparaţii…

4 ore ago