Categories: Primăria Timişoara

Mai bine mai tarziu decat niciodata: consilierii PSD au aflat ca nu e voie sa tipi in parc

Consilierii locali ai PSD au aflat după o lună ce aberații prevede regulamentul pentru locurile de joacă din Timișoara! Asta, deși, spre deosebire de alte dăți, proiectul chiar a putut fi consultat înaintea plenului pe site-ul PMT. Ei propun acum modificarea regulamentului, operațiune justificată, de altfel.

Fără câini, fără afrodisiace, fără biciclete și… fără țipete! Sunt doar câteva dintre „trăsnăile” prevăzute în regulamentul pentru locurile de joacă, adoptat pe 30 octombrie în plenul CL Timișoara. Conform acestuia, părinții care ies cu copiii la joacă în parc nu trebuie să ia cu ei câinele, bicicleta, mașina sau… rulota! Sunt interzise atât „utilizarea suprafeţei de alunecare a toboganului de doi utilizatori simultan”, cât și… „urcarea pe suprafaţa de alunecare a toboganului în sens invers şi totodată coborârea pe aceasta cu capul înainte”. Dacă vă duceți micuții la joacă, trebuie să aveți grijă cu ce îi îmbrăcați, deoarece trebuie evitate… capsele și fermoarele. „Este interzis accesul persoanelor sub influența băuturilor alcoolice, a substanțelor afrodisiace sau halucinogene, precum și consumul sau posesia acestora în perimetrul spațiului de joacă”, mai scrie în HCL. Una dintre cele mai aberante prevederi este cea care interzice… „producerea de zgomote prin strigăte”. Altfel spus, nu aveți voie să țipați în parc! Totuși, sancțiunile cuprinse între 500 și 2.500 de lei nu se referă decât la cei care deteriorează leagănele și toboganele. Primarul Nicolae Robu recunoștea că unele prevederi sunt.., deplasate. „Este un îndrumar de bună conduită, mai degrabă. (…) Sunt anumite inabilități, să nu le spun altfel. Se impune să se facă anumite ajustări (…) Dar sunt de acord, unele prevederi sunt deplasate, unele formulări sunt nefericite și trebuie să se aducă îmbunătățirile de rigoare”, declara edilul.

La aproape o lună de la acel moment încă nu s-a produs nicio îmbunătățire a regulamentului. În schimb, au aflat și consilierii PSD ce prevede acesta! „O nouă anomalie (HCL a fost votat pe 30 octombrie – n.r.) a primit aviz pozitiv în plenul CL cu votul majorităţii subordonate primarului Nicolae Robu. De această dată, însă, consilierii nu pot fi învinovăţiţi în totalitate pentru că, aşa cum am semnalat în nenumărate rânduri, au votat un proiect de HCL introdus pe ordinea de zi chiar în timpul şedinţei. Merită reamintit faptul că acest proiect a fost introdus pe ordinea de zi la solicitarea expresă a primarului Nicolae Robu, fără a fi studiat în prealabil de consilierii locali. Ţinând cont de aceste reglementări, am depus un nou proiect de hotărâre de consiliu local care prevede eliminarea restricţiilor amintite mai sus, precum şi discutarea întregului regulament”, a anunțat vineri, 27 noiembrie, Alfred Simonis, liderul de grup al consilierilor PSD.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Hristos a înviat! Sărbători luminate să aveţi!

Sfânta Înviere a Domnului nostru Iisus Hristos să vă aducă lumină în suflet, alinare, speranţă,…

3 ore ago

Învierea îl prinde în arest, după ce a fost găsit cu o alcoolemie record la „bord”

În cursul zilei de astăzi, polițiști de la Biroul Drumuri Naționale și Europene din cadrul…

6 ore ago

Lumina de la Ierusalim a ajuns la Timișoara, pe calea aerului

Ca în fiecare an, și de această dată Lumina a ajuns la Timișoara, de la…

6 ore ago

Un octogenar plecat cu bicicleta a făcut o greşeală şi nu a mai ajuns acasă

Din păcate, va fi un Paşte trist pentru familia unui biciclist din judeţul Timiş, care…

9 ore ago

Săptămâna trecută a câştigat titlul Balcanic la Timişoara, iar acum e campioană europeană în Spania

Sportiva timișoreană Mădălina Stanca este un adevărat tsunami competițional. Tânăra e de neoprit și își…

10 ore ago

Gest de neînţeles înainte de Paşte! Un bărbat s-a autoincendiat în grădina casei sale

Sâmbătă, 4 mai 2024, în jurul orei 14:30, polițiștii Secției 1 Rurale Timișoara au fost…

11 ore ago