Categories: Social

Mai multe cluburi din Timisoara se inchid!

Tragedia din clubul bucureștean Colectiv, în care și-au pierdut viața 32 de tineri, trage obloanele în cluburile timișorene. Joi dimineață, cei de la Bunker au anunțat că-și suspendă temporar activitatea, până când vor obține autorizație de la ISU. Primii care au anunțat că întăresc măsurile de siguranță au fost cei de la Daos. UPDATE: Taine și Scottish Pub își închid și ele porțile.

„Pentru noi, tot timpul siguranța clienților a fost foarte importantă. Potrivit ISU Banat, figurăm pe lista locațiilor ce nu au dobândit autorizație din partea acestora, cu toate că dispunem de 180 mp, legea făcând referire la spații comerciale de peste 200 mp. Până la soluționarea acestei încadrări de către ISU Banat, Club Bunker își suspendă activitatea. Un audit al măsurilor de siguranță la incendiu va fi efectuat de către o firma autorizată conform standardelor ISU, care să respecte și noile norme ale ordonanței de urgență”, au anunțat, joi dimineață, pe Facebook, cei de la Bunker. „Menționăm faptul că în club tot timpul au existat 2 căi de evacuare, 6 extinctoare, sisteme de iluminat de securitate pentru evacuare, mese și scaune din lemn masiv tratat cu lac protector ignifug, personal instruit să acționeze în caz de urgență, atât pentru prim ajutor, cât și pentru proceduri în caz de incendiu”, au mai precizat ei. Miercuri după-amiază, și cei de la Daos au anunțat că închid clubul, pentru efectuarea unui audit. Tot joi au decis să-și anunțe închiderea temporară și cluburile Taine și Scottish Pub. În noaptea de 30 spre 31 octombrie, în clubul Colectiv din București a izbucnit un incendiu foarte puternic, în timpul unui concert de lansare a unui album al trupei Goodbye to Gravity. Focul s-a extins cu repeziciune și oamenii nu au mai reușit să iasă din clubul care nu avea decât o singură ușă funcțională. Au murit 32 de tineri, printre care și doi membri ai formației care își lansa albumul, iar alte câteva zeci de victime sunt în stare gravă la spital. UPDATE: Cluburile Amplificat și Bipolar au anunțat, de asemenea, că-și suspendă temporar activitatea. (sursa foto: www.facebook.com)

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

Actuala administrație, nevoită să se vadă înfrântă, după ce nu mai deține majoritatea în plenul CLT

Fragilitatea unei majorități pierdute de actuala administrație a primăriei Timișoara s-a văzut, marți, la ședința…

7 ore ago

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

10 ore ago

Primăria Timișoara începe munca la noul adăpost pentru câini

În ședința extraordinară a Consiliului Local de astăzi, s-a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru construirea…

11 ore ago

Spectacol total în derby-ul campionatului. CFR învinge campioana şi şi-a asigurat meciul pentru aurul naţional

Marţi, de la o oră neconvenţională, 12, s-a disputat un meci important din cadrul play-off-ului…

12 ore ago

Uite cum să alegi un lampadar potrivit pentru orice cameră

Ai terminat de decorat casa. Ai ales vopseaua și covorul, ai așezat canapeaua și ai…

12 ore ago

Dominic Fritz anunţă lucrări pentru modernizarea zonei Badea Cârţan

Primarul Dominic Fritz a fost în Piaţa Badea Cârţan, anunţând că au fost demarate lucrări…

14 ore ago