Categories: JustitieUltima ora

Omul de afaceri Neculai Miron, condamnat la doi ani si jumatate de inchisoare!

Fostul lider sindical Liviu Luca a fost condamnat la trei ani de închisoare, într-un dosar în care este acuzat de corupție. În același caz a primit o sentință de doi ani și jumătate și timișoreanul Neculai Miron, cunoscut pentru afacerile sale în domeniul imobiliar și afinitățile sale social-democrate.

Fostul lider sindical Liviu Luca a fost găsit vinovat de două fapte de corupţie şi a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare, pentru rolul jucat în calitate de prim-vicepreşedinte al CNSLR Frăţia. Potrivit DNA, în 2011, Luca a acţionat în aşa fel încât, folosindu-şi influenţa de prim-vicepreşedinte al CNSLR Frăţia, a înlesnit încheierea unui contract de management între societăţile Sind Tour Trading SRL (unde CNSLR Frăţia este acţionar majoritar) şi Tour Mirinvest SRL Timişoara, contract prin care cea de-a doua societate ar fi obţinut foloase necuvenite în sumă de 732.000 de euro. Anterior încheierii contractului de management, firmele din componenţa Grup Mir (inclusiv Tour Mirinvest) înregistraseră pierderi considerabile. Sind Tour Trading SRL este o societate comercială în care CNSLR Frăţia deţine 95% din capitalul social şi are ca obiect de activitate prestarea de servicii turistice, în calitate de administrator al unor hoteluri aflate în patrimoniul sindicatelor.

Conform stiripesurse.ro, Luca a fost găsit vinovat de „folosire a autorităţii sau influenţei în scopul obţinerii de foloase necuvenite” şi de „fals în înscrisuri sub semnătură privată, comis pentru a ascunde o infracţiune asimilată celor de corupţie”. Decizia poate fi contestată la Curtea de Apel Bucureşti. Alţi doi afacerişti implicaţi în aceat caz, au primit condamnări în detenţie: Florin Dumitrescu – 2 ani şi Neculai Miron – 2 ani şi 6 luni. Instanţa a constatat că firma păgubită, societăţile Sind Tour Trading SRL (unde CNSLR Frăţia este acţionar majoritar), administrată de Tour Mirinvest Timişoara, nu s-a constituit parte civilă în această cauză. Neculai Miron este un apropiat al PSD Timiș, mai ales al șefului organizației, Sorin Grindeanu. În trecut, și prefectul Eugen Dogariu a fost, la un moment dat, angajat al lui Miron.

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

SCM Timişoara, la ultimul meci pe teren propriu în acest sezon

Baschetbaliștii bănăţeni înfrunta CS Vâlcea 1924, mâine (marți, 7 mai), la ora 18.00, la sala…

4 minute ago

Elevii reiau cursurile miercuri cu al cincilea modul. Când primesc vacanţa mare

Vacanța de Paște mai durează puţin și elevii revin la cursuri miercuri, 8 mai, potrivit…

19 minute ago

Ultimul meci oficial înaintea de marea finală

Revelaţia sezonului din prima ligă de futsal este CFR Timişoara, echipă ce a terminat sezonul…

40 de minute ago

Alege omenește

An de an auzim de obiceiul sărbătoririi Paștelui ortodox în tradiția românească. E foarte frumos,…

4 ore ago

La Timişoara şi în alte patru oraşe se vor înfiinţa „clase” de fotbal feminin, la şcoală

Fotbalul feminin a luat o amploare importantă în țara noastră chiar dacă nivelul este în…

19 ore ago

Bărbat găsit mort în casă în prima zi de Paşte

Descoperire macabră în zi de sărbătoare. Polițiștii Secției 5 Urbane Timișoara au fost sesizați cu…

20 de ore ago