Poli, egal cât o victorie pe terenul liderului Astra

Poli a intrat determinată în teren și avut posesie mai mare în primele minute. În minutul 10 însă, după o perioadă de timp în care Poli a controlat partida, Astra deschide scorul profitând de o apărare visătoare a timișorenilor. Alibec găsește un bulervard gol în apărarea lui Poli, îi pasează lui De Amorin pe partea dreaptă care înscrie ușor pe lângă Kirschstein.

De remarcat că De Amorin a prins echipa în ultima clipă, înlocuindu-l pe Daniel Niculae accidentat la încălzire. Poli atacă și după golul primit și reușeste egalarea în minutul 30. Hernandez recuperează o minge din fața lui Teixeira, îi trimite bine lui Zicu, care cu un șut plasat de la marginea careului de 16 metri înscrie primul său gol din acest sezon. Poli rămâne în atac și încearcă poarta gazdelor prin câteva șuturi ale lui Zicu, Hernandez sau Luchin. Gazdele au o singură oportunitate de gol prin Alibec în minutul 45. În minutul 40, arbitrul Adrian Cojocaru era acoperit de regulament dacă acorda penalty la o fază în careul giurgiuvenilor, când Elek este oprit cu mâinile de fundașul gazdelor Găman. E drept, și Elek a căzut prea ușor, dar a fost în mod cert incomodat.

În a doua repriză gazdele sunt mai prezente în atac, dar fazele mai periculoase de poartă sunt trecute tot în dreptul bănățenilor. Rând pe rând Elek, Melinte, Hernandez jr. pun în pericol poarta lui Lung jr. Ocazii care aveau să anunțe golul timișorenilor. În minutul 68 Hernandez centrează perfect de pe partea dreaptă, Curtean se înalță și înscrie un splendid gol cu capul. Primul gol din acest sezon și pentru Curtean. La cealaltă poartă, Budescu îl evidențiază în două rânduri pe Kirschtein, în minutul 75 chiar din poziție de unu la unu. Poli revine în atac și ratează în două rânduri prin Belu. În minutul 86, arbitrul Cojocaru vede penalty la un duel umăr la umăr între Ov. Popescu și Alibec, iar Budescu marchează. Poli pierde astfel în final de meci ocazia de-a bifa prima victorie în deplasare din acest campionat, cu atât mai spectaculoasă cu cât era pe terenul liderului.
Poli a jucat la Giurgiu în următoarea formulă: Kirschtein – Belu, Melinte, Luchin (cpt), D. Popescu – Llorente, Ov. Popescu, Hernandez (min.71 Bărbuț) Curtean – Zicu (min 88 Artean), Elek (min 90 Rufino).

Share
Published by
Iulia Avram

Recent Posts

Dominic Fritz și Alin Nica și-au depus candidaturile la funcția de primar al Timișoarei și președinte al Consiliului Județean Timiș

Alianța Timișoara Unită, care îl susține pe Dominic Fritz la Primăria Timișoara, respectiv Alianța Dreapta…

36 de minute ago

Dominic Fritz are carte nouă de rezidență permanentă în Timișoara

Dominic Fritz, primarul Timișoarei, a primit o carte de rezident din partea autorităților române și…

2 ore ago

Jurnal de campanie (8). Patologia minciunii. Robu minte de îngheaţă apele chiar şi atunci când minciuna e de prisos

Fostul primar Nicolae Robu minte cu o debordantă naturaleţe chiar şi atunci când minciuna este…

4 ore ago

Președintele CJT acuză “Prefectura PSD” că tergiversează procesul fondurilor bugetare de echilibrare, în scop politic

Alin Nica, președintele CJT, acuză Prefectura Timiș că tergiversează procesul în care a contestat modul…

5 ore ago

UPT continuă să inoveze şi în domeniul cultural: vouchere speciale pentru studenţi

UPT nu înseamnă doar învăţământ de calitate, dimensiunea institului cu o istorie de peste 100…

6 ore ago