Consilierii locali au aprobat, în plenul de vineri, tarifele pentru TimPark pe 2016. Sunt aceleași din 2013 și, deși social-democrații anunțaseră că nu vor vota dacă nu primesc explicații suplimentare, până la urmă au cedat. Nota de fundamentare de la SDM va veni în plenul viitor.
În plenul Consiliului Local Timișoara au fost supuse la vot tarifele TimPark pentru anul 2016. Practic, este vorba despre menținerea lor la nivelul actual, nemodificat din 2013. Cu o zi înainte de plen, consilierii PSD considerau că proiectul nu este fundamentat conform legii. „Ni se propune, ca și cum ar fi o faptă bună, să se păstreze tarifele de data trecută… data trecută a fost 26 februarie 2013. Nici măcar în 2013 nu am găsit justificarea unor tarife. Eu știu că pentru orice tarif în țara asta, la orice instituție și la societăți comerciale, trebuie făcute note de fundamentare (…) De ce să rămână? De ce să nu crească sau de ce să nu scadă? (…) În primă fază vom solicita o notă de fundamentare privind tarifele actuale. (…) Propunem scăderea tarifelor, dar în concordanță cu o notă de fundamentare făcută matematic”, declara Daniel Idolu. Acesta considera că ar fi oportună, de asemenea, revenirea la vechile tichete, pe lângă plata prin SMS sau bip.
„Vrem o notă de fundamentare de la SDM și, până la primirea acesteia, solicităm amânarea proiectului. Nu e corect să votam ceva ce nu cunoaștem”, a spus, în plen, Idolu, care a fost și președinte de ședință. „Joi am avut 13.003 abonamente plus 3.000 plăți prin SMS și bip, și asta în condițiile în care nu mai avem parcarea din spatele magazinului Bega. Noul sistem, prin simplitatea lui, permite un control foarte eficient. Tarifele sunt fundamentate, nu s-au pus din burtă. Merge foarte bine sistemul, s-a mers pe ideea de continuitate. Nemulțumirea mea este că din acești bani nu s-au făcut prea mult lucruri de către SDM, dar va veni vremea când vor trebui să le facă”, a afirmat, la rândul lui, primarul Nicolae Robu. Până la urmă, s-a căzut la pace și proiectul a fost votat în unanimitate, dar SDM va trebuie să prezinte totuși, la viitorul plen, nota de fundamentare cerută de social-democrați.
Timișoara este împărțită în trei zone tarifare: roșie, galbenă și albastră. Zona 0, cea verde, include doar fostele parcări cu barieră din centrul orașului și alte două parcări de lângă Piața 700. Pentru zona verde, șoferii plătesc 3 lei/oră prin vouchere și 0,75 euro/oră + TVA prin SMS; în zona roșie – 1,5 lei/oră prin vouchere și 0,50 euro/oră prin SMS, în zona galbenă – 1 leu/oră prin vouchere și 0,35 euro/oră prin SMS, iar în zona albastră – 0,50 lei/oră prin vouchere și 0,25 euro/oră prin SMS. Abonamentul în zona roșie costă 34,23 lei / lună, 98,28 lei / trimestru și 359,26 lei / an; zona galbenă – 27,93 lei / lună, 80,01 lei / trimestrial și 293,48 lei / an; zona albastră: 21,42 lei / lună, 61,74 lei / trimestru și 225,17 lei / an. Un abonament lunar general TimPark costă 42,84 lei / lună, 122,85 lei / trimestru și 450,34 lei / an. În ultimii trei ani, în Timișoara nu a fost construită nicio parcare de mari dimensiuni. În schimb, din zona centrală au dispărut sute de locuri de parcare.
Times Higher Education (THE) a lansat prima ediție a Interdisciplinary Science Ranking (ISR), în colaborare…
Dacă românii se pregătesc de alegerile prezidenţiale şi parlamentare, lumea padelului are un singur gând:…
Consiliul Județean Timiș va investi în reabilitarea a două dintre școlile aflate în administrarea sa,…
Serviciul Public de Interes Local pentru Administrarea Parcărilor Publice din Municipiul Timișoara - TIMPARK anunță…
Primăria Timișoara, prin Poliția Locală, a confiscat primul camion care debarasa deșeuri ilegal pe un…
Meteorologii au actualizat avertizările şi anunţă că vremea să înrăutăţeşte începând de joi noapte, fiind…