Categories: Politicieni

„Traseistul” Traian Stancu: M-am speriat de felul in care functioneaza CL Timisoara

Consilierul județean Traian Stancu susține că s-a „speriat” de ultima ședință de plen a Consiliul Local Timișoara. Acesta a declarat că și-a făcut un obicei din a merge la ședințe de CL în județ, iar cele mai multe se desfășoară ca la carte. Nu același lucru se poate spune și despre Timișoara, unde e prea multă… neseriozitate.

Traian Stancu, actual consilier local ALDE, asta după ce a făcut opriri prin mai multe partide, susține că este foarte dezamăgit de modul în care se desfășoară lucrurile în ședințele de plen ale Consiliului Local Timișoara. „De-a lungul mandatului încerc să trec pe la toate unitățile administrative din județ, adică la consiliile locale. Am observat este în consiliile locale din Timiș, în majoritatea cazurilor, ședințele de consiliu local sunt ținute ca la carte. M-au surprins Ghilad, Nădrag și altele. Am avut plăcerea de a merge și la ultima ședință de consiliul local de la Timișoara. M-am speriat. Eu atâta neseriozitate nu am mai văzut până acum”, a declarat Stancu. Acesta este de părere că modul haotic în care se desfășoară ședințele de plen în CL Timișoara oglindesc, de fapt, felul în care funcționează întreaga primărie. „Domnul primar nu și-a tras oraș. El discută să se unească orașul cu Aradul, dar consilierii locali nu au fost anunțați, nici măcar cei din propriul partid. Nu e normal să-și anunțe proprii consilieri prin intermediul presei”, a mai spus Stancu.

Nici în Consiliul Județean Timiș lucrurile nu sunt cu mult mai bine. În repetate rânduri, aleșii s-au certat, au ridicat din umeri când a venit vorba de unele proiecte și au petrecut ore întregi, încercând să-și dea seama dacă ceea ce fac este în conformitate cu legea. Unul dintre episoadele celebre este cel în care președintele CJ Timiș, Titu Bojin, și consilierul județean PNL Liviu Cocean au vorbit în plen despre posibilitatea de a se duce după cortină pentru a măsura… cine e mai bărbat. Stancu susține însă că fiecare consilier poate să spună ce „prostii” vrea, atât timp cât ședințele decurg conform legii. „Eu nu vorbesc de faptul că un coleg de-al meu, nu aș vrea să spun, dar spun, că nu am secrete, Marius Martinescu vorbește multe și nu spun cum, dar faptul că un consilier județean sau local vorbește mult o accept, pentru că asta e democrația și a venit pe un vot acolo. Ce nu accept este modul de desfășurare. Eu nu am văzut, și nu vreau să-l laud pe Titu Bojin, un secretar de consiliu care nu știe cum se desfășoară primirea unor consilieri, procedura, în consiliul local. Acei consilieri pot fi schimbați pentru că au fost puși ilegal. Nu am văzut un vot secret, fiind vot de persoane acolo. Nu am văzut un primar, și nu vreau să îl atac pe Robu, dar nu am mai văzut așa ceva… Se propune un proiect, iar primarul pune consilierii să-l amâne, să pice proiectul, să nu-l susțină. Eu nu vorbesc de oameni, eu nici nu cred în oameni. Eu cred în instituții. Un consilier local sau județean poate să spună ce prostii vrea, dar eu doresc ca instituțiile să aibă regulă. Nu ați văzut niciodată în Consiliul Județean Timiș să propună cineva un proiect și apoi, împreună cu ai lui, să nu-l voteze. Mi s-a părut o bășcălie și o bătaie de joc incredibilă”, a mai spus Traian Stancu. Acesta este acum membru ALDE, după ce a trecut înainte pe la UFD, PNL,PDL și PC.

Share
Published by
Dariana Bratu

Recent Posts

Un şofer de taxi, principalul ajutor pentru traficanţii de migranţi, care au şi rănit doi poliţişti de frontieră

În cadrul cercetărilor privind persoanele implicate în activitatea de migrației ilegală din noaptea de 1…

5 ore ago

Dumbrăviţa vrea să se salveze în Vinerea Mare

Divizionara secundă de fotbal CSC Dumbrăviţa se pregătește de ultima deplasare din actualul sezon de…

6 ore ago

Juniorii 2 de la Poli merg la turneul final de opt echipe la handbal

Echipa de juniori 2 a SCM Poli Timişoara a încheiat meciurile din Grupa Valoare 4.…

7 ore ago

În piețele Doina și 700 se vor face reparații

Municipalitatea timișoreană anunță că în două dintre piețele din oraș vor fi executate o serie…

11 ore ago

Deputatul FDGR Ovidiu Ganţ: Pentru mine echipa câştigătoare pentru Timişoara şi Timiş este Dominic Fritz – Alfred Simonis

Timişoreanul Ovidiu Ganţ, deputat din partea Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR), afirmă că…

12 ore ago

Investiţii importante în campusul verde şi inteligent al UPT din inima Timişoarei

Paşi concreţi pentru un campus cu adevărat al viitorului. Anul 2023, în care s-au aniversat…

12 ore ago