Arhiva pentru eticheta: sedinte

Prefectul de Timiș cere primăriilor să nu exagereze cu folosirea de plen de urgență. Cazul ales ca exemplu: Săcălaz

Prefectul de Timiș cere primăriilor să nu exagereze cu folosirea de plen de urgență. Cazul ales ca exemplu: Săcălaz

Mihai Ritivoiu, prefectul de Timiș, abordează o problemă tot mai des întâlnită în administrația locală, cea a ședințelor de consiliu local… speciale. El se referă mai ales la un caz, cel al comunei Săcălaz, unde, spune prefectul, se folosește în mod discreționar în regim de urgență, iar apoi consilierii locali ar fi dați afară pentru

Plenurile CL Timisoara, transmise in direct pe Facebook. Este sau nu blat intre putere si opozitie?

Ședințele de consiliu local și dezbaterile publice organizate de Primăria Timișoara vor putea fi văzute live pe Facebook. Primarul Nicolae Robu spune că a luat aminte la sugestiile făcute de Cristi Brâncovan. Acesta cere însă transparență totală, nu doar la primărie, ci și la CJ, și vorbește de… blaturi între putere și opoziție.

99 de consilii locale, dar si CJ Timis trebuie sa fie functionale in trei zile

Până vineri, toate cele 99 de localități din Timiș vor avea consilii locale constituite legal. Pentru oficialii de la prefectură urmează trei zile de „maraton” administrativ. Joi va avea loc primul plen al CJ, iar vineri se întrunesc și aleșii locali din Timișoara.

„Traseistul” Traian Stancu: M-am speriat de felul in care functioneaza CL Timisoara

Consilierul județean Traian Stancu susține că s-a „speriat” de ultima ședință de plen a Consiliul Local Timișoara. Acesta a declarat că și-a făcut un obicei din a merge la ședințe de CL în județ, iar cele mai multe se desfășoară ca la carte. Nu același lucru se poate spune și despre Timișoara, unde e prea multă… neseriozitate.

Cat costa sa se vada Robu la televizor, in plenurile CL? Exact 544 de euro pe sedinta!

12 luni, 40 de plenuri transmise în direct, 100.000 de lei. Asta prevede proiectul „Participarea cetăţenilor la actul decizional”, varianta 2015, care va fi supus la vot în viitorul plen al CL Timișoara. Anul trecut, ședințele au fost transmise de Europa Nova, televiziunea lui Stelu Iordache, fostul consilier al lui Titu Bojin.

„Robu TV” a trecut din a doua incercare

Ședințele de consiliu local vor fi transmise în direct pe un post de televiziune local. Proiectul mult dorit de primarul Nicolae Robu a trecut cu 20 de voturi, cu șapte mai mult decât la ședința din aprilie. O televiziune locală va primi peste 2.500 de euro pe lună în baza acestui contract.

Primaria vrea sa dea 70.000 de lei pentru ca Robu&co sa se vada live la televizor

Primarului Nicolae Robu nu-i mai ajunge, se pare, Facebook-ul. Pentru ca acțiunile edilului să fie reflectate cu „obiectivitate și promptitudine”, timișorenii ar trebui să-l vadă și la televizor. Municipalitatea e dispusă să scoată 70.000 de lei de la buget, iar ședințele de plen și ședințele de la consiliile de cartier să fie transmise în direct, pe un post local de televiziune, nu doar pe Internet, ca și până acum.

Top