Eugen Dogariu si-a strans catrafusele; Mircea Bacala, ca si scos din foame

Prefectul „apolitic” Eugen Dogariu și-a făcut bagajele, urmând să se mute nu departe de actualul birou, pe funcția de subprefect. El va fi înlocuit de un alt „apolitic”, Mircea Băcală, pentru care noua funcție vine ca o mană cerească. Totul este acum doar o chestiune de timp.

O dată cu venirea noului guvern, mai mulți prefecți instalați în funcție de PSD urmează să fie înlocuiți. Potrivit mai multor surse, acest lucru se va întâmpla și în Timiș, unde Eugen Dogariu va părăsi funcția. Surse din instituție susțin că Dogariu are deja toate lucrurile strânse, urmând să le mute în biroul subprefectului. Dogariu are și o sentință judecătorească pentru a ocupa funcția de subprefect. În locul lui, noul guvern îl va instala pe Mircea Băcală, fost prefect „apolitic” în perioada guvernării PDL, când Băcală nu și-a depășit statutul de băiat de mingi al fostului lider CJT, Constantin Ostaficiuc, dar și al deputatului Alin Popoviciu. De altfel, el s-a și întors în PDL după ce în primăvara lui 2012 a fost schimbat din funcție cu… Eugen Dogariu. Ulterior, Băcală a intentat un proces prin care a contestat înlocuirea sa din funcție, pe care l-a și câștigat. Pentru Băcală, revenirea în fotoliul de prefect este o adevărată gură de oxigen din punct de vedere material. Potrivit mai multor surse, schimbarea din funcție l-a prins cu rate bancare pe care nu le-a putut achita, ajungând să-și piardă și casa. Acum, Mircea Băcală este auzit lăudându-se că știe inclusiv și cine va veni din guvern la investirea sa în funcție. Al treilea actor din această ecuație cu tot atâtea permutări, și anume actualul subprefect Zoltan Marossy, se va întoarce la Consiliul Județean Timiș, în funcția pe care o avea înainte de-a fi numit subprefect. Momentan, oficialii Prefecturii nu vor să confirme nimic, susținând că n-au informații. „Nu știu absolut nimic. Bârfele le-am văzut și eu în presă. Aș fi fost curios să aflu, dar nu prea am pe cine să întreb. Aici, local, nimeni nu știe nimic”, ne-a declarat Marossy. (sursa foto: www.opiniatimisoarei.ro)

Share
Published by
Iulia Avram

Recent Posts

Alin Nica: În patru ani, Dominic a schimbat multe în Timișoara. PSD nu s-a schimbat, pericolul e acolo.

Alianța dreptei Unite este formată din susținători ai valorilor de dreapta și din oameni care…

O oră ago

Şansa salvării vine sâmbătă

CSC Dumbrăviţa se află în fața unui nou joc ce îi poate asigura, din punct…

3 ore ago

Alianța PSD – PNL a depus candidaturile la alegerile locale pentru Timișoara și Timiș/FOTO

Veselie mare, vineri dimineața, la Biroul Electoral Municipal Timișoara. Nicolae Robu, la braț cu Alfred…

4 ore ago

Derby în Ronaţ. SCM USV Timişoara întâlneşte campioana, Dinamo

Etapa a treia din Liga de Rugby programează un nou meci acasă pentru Leii Timișoarei.…

7 ore ago

Simonis sfătuiește CJ Timiș să se apuce de demolarea stadionului: ”Avem opt luni pentru proiectare, timp în care putem demola baza”

Alfred Simonis, liderul PSD Timiș, le recomandă celor de la Consiliul Județean Timiș să facă…

7 ore ago

Conducerea CCIA Timiș a participat la deschiderea FoodIntelForum

Președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, Florica Chiriță, a participat la deschiderea oficială…

7 ore ago