Categories: Invatamant

Ore de asteptare pentru elevii si profesorii de la olimpiada la romana! ISJ da explicatii

Elevii din Timiș care au participat sâmbătă, la o olimpiadă de limba română, s-au trezit că au ore bune de așteptat până la începerea testării propriu-zise. În aceeași situație au fost și profesorii supraveghetori, care nici nu sunt plătiți pentru această activitate. Reprezentanții ISJ spun însă că nu au vrut să țină în frig, în fața școlilor, copiii veniți din județ.

Sâmbătă dimineața, la Școala Generală nr. 24 și la Generală nr. 19 s-a desfășurat Olimpiada „Lectura ca abilitate de viață”. Copiii din clasele V – XII care au vrut să participe la concurs au fost anunțați că trebuie să se prezinte la centrul de testare la care au fost repartizați în intervalul orar 8 – 8,30. Profesorii supraveghetori, neplătiți pentru această activitate, au fost chemați și mai repede. Copiii veniți din tot județul au aflat însă că olimpiada urma să înceapă abia la ora 10. Revoltați, unii părinți au declarat că li se pare inacceptabil ca elevii să fie ținuți și două ore în sălile de clasă înainte de a începe concursul.

Pe de altă parte, reprezentanții Inspectoratului Școlar Timiș susțin că elevii au fost chemați așa de devreme la școală, pentru că nu au vrut să-i țină în frig pe cei veniți din județ. „Când s-a luat această decizie am avut în vedere că elevii din mediul rural ajung în oraș în jurul orei 8. Nu am vrut să îi ținem în frig, lângă școală, și am deschis clasele. Orice am face, nu putem să mulțumim pe toată lumea. Apoi, am decis că e bine ca fiecare copil să aibă timp să-și găsească clasa și să completeze calm toate foile de concurs. În ultimele săptămâni, colegii mei, profesori de limba română, au muncit foarte mult. La Generala 24 și Generala 19, unde se desfășoară acest concurs, profesorii au început lucrul de la 6 dimineața. Este un efort care se face în regim de voluntariat la care dumnealor participă fără să primească măcar un mulțumesc. Vom sta aici până seara târziu ca să corectăm și ca să ne asigurăm că olimpiada decurge așa cum trebuie”, a declarat prof. dr. Patricia Pisano, inspectorul de specialitate. Conform acesteia, nu toți elevii sunt familiarizați cu modul în care trebuie să-și completeze fișele de examen, așa că timpul în plus le-ar fi permis acestora să afle de la supraveghetori ce au de făcut. „Supraveghetorul trebuie să treacă pe la fiecare copil ca să vadă dacă a completat cum trebuie. Acesta este un foarte bun exercițiu pentru examenele oficiale, precum bacalaureatul. Dacă nu sunt completate corect la examen, lucrările ar putea să fie anulate”, a mai spus Pisano. Toate bune și frumoase, dar elevii veniți de la zeci de kilometri distanță au fost nevoiți să se trezească undeva în jurul orei 6, pentru a ajunge la Timișoara în intervalul stabilit de ISJ… Acum un an și jumătate, s-a înregistrat o situație similară, tot la olimpiada de limba română.

Share
Published by
Dariana Bratu

Recent Posts

Nouă persoane intră în cursa pentru fotoliul de primar al Timișoarei

Cursa electorală pentru desemnarea noului primar al Timișoarei se va da între nouă candidați. Pentru…

17 ore ago

Susţinut şi de PSD, Dan Vatriş (PNL) şi-a depus candidatura pentru un nou mandat de primar al comunei Jebel

Primarul PNL al comunei Jebel, Dan Vatriş, şi-a depus candidatura pentru un nou mandat în…

20 de ore ago

CSU Politehnica Timișoara, trei medalii la Campionatul național de floretă tineret

Politehnica Timișoara a cucerit trei medalii la Campionatul Național de floretă, tineret. Ingrid Miti Bikfalvi…

20 de ore ago

Se pregătește cea mai nouă ediție a Ezoteric Fest

Expo Timișoara Internațional în parteneriat cu Camera de Comerț, Industrie si Agricultură Timiș vor organiza…

20 de ore ago

Studiul de prefezabilitate al sălii polivalente de la Timișoara este aproape gata

Acum, că problema stadionului nou al Timișoarei a fost ”rezolvată”, viceprimarul orașului abordează cel de-al…

21 de ore ago

Poate începe noul vot pentru bugetarea participativă, regulamentul a fost aprobat

Timișoara va avea și în acest an bugetare participativă, cetățenii urmând să decidă direct unde…

21 de ore ago