Categories: Primăria Timişoara

Parcul Justitiei are… stalpisori anti-nesimtire! / FOTO

Parcul Justiției este aproape gata, muncitorii făcând, în această perioadă, ultimele retușuri. În colțul dintre primărie al parcului a apărut un… gărduleț din cărămidă aparentă și au fost luate măsuri împotriva șoferilor nesimțiți.

La finele săptămânii trecute, gardul care împrejmuia Parcul Justiției a fost demolat complet, lăsând liberă priveliștea către gazonul de un verde crud. Reabilitarea parcului trebuie să fie terminată până la 31 decembrie, pentru că, în caz contrar, banii europeni alocați proiectului vor fi pierduți. Contractul pentru această lucrare a fost semnat în luna iulie, la o valoare de 1,15 milioane de lei, fără TVA, fiind adjudecat de SC Lovrintim SRL. Pe aproape 17.000 metri pătrați s-a pus gazon, au fost refăcute integral aleile, au fost montate bănci și coșuri de gunoi noi și au fost instalați 23 de stâlpi de iluminat fotovoltaici. Conform proiectului, urmează fie plantate o mulțime de flori, printre care lalele, narcise sau brândușe. Totuși, deși vechiul gard a dispărut, pe colțul dinspre primărie al parcului a fost construit, în ultimele două zile, un gărduleț. Realizat din cărămidă aparentă, acesta are, conform reprezentanților primăriei, rolul de a proteja căminele de apă și alte utilități aflate în zonă. Pentru că deja timișorenii s-au întrebat, pe rețelele de socializare, cum vor fi opriți șoferii nesimțiți să se suie cu mașinile pe peluză, a fost găsită o soluție. Pe partea dinspre strada George Enescu au fost montați stâlpișori, astfel încât accesul spre parc să fie blocat. Prin parc se circulă deja de câteva zile, iar oamenii sunt încântați. La primăvară, odată cu încălzirea vremii, timișorenii vor putea sta pe peluză, la fel ca în orice alt mare oraș, fără să se teamă că vor fi amendați pentru că… distrug iarba!

Invalid Displayed Gallery

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Sărbătoarea Floriilor 2024! Tradiţii şi obiceiuri

Credincioşii ortodocşi şi greco-catolici sărbătoresc astăzi Intrarea Domnului în Ierusalim sau Floriile. Sărbătoarea Floriilor deschide…

10 minute ago

Biea, victorie uşoară la gala de la Timişoara

Nici nu prea a apucat să transpire. Timişoreanul Flavius Biea a obținut o victorie clară…

18 minute ago

Resetarea la Poli

Scriam nu demult că „proiectul Poli” la fotbal nu mișcă nici măcar în campanile electorală,…

O oră ago

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

13 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

14 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

19 ore ago