Categories: Politicieni

USL, refacut in scop nobil: parlamentarii de Timis cer bani pentru centura si spitalul de copii

Guvernul Cioloș a prezentat proiectul de lege privind bugetul de stat pe 2016, dar proiectele importante ale Timișului și Timișoarei au fost lăsate și de această dată pe dinafară. Parlamentarii de Timiș au depus totuși câteva amendamente, iar USL s-a… refăcut. De această dată, pentru Spitalul de Copii „Louis Țurcanu”!

Proiectul de lege privind bugetul de stat pe 2016 urmează să ajungă în parlament la începutul săptămânii viitoare. Timișoara are prevăzuți doar 5,4 milioane de lei pentru viitorul institut oncologic din Calea Torontalului, dar spitalul de copii și șoseaua de centură au fost lăsate de dinafară. O parte din parlamentari au încercat să corecteze aceste „scăpări”, însă numărul amendamentelor depuse este, fără dubiu, mai mic decât în anii trecuți. Atât senatorul ALDE Petru Ehegartner, cât și deputatul PNL Cornel Sămărtinean au depus amendamente pentru centură. „Cel mai important aspect și cea mai cu greutate este centura. Eu am făcut un amendament. Și în trecut am mai făcut interpelări și mă bat în continuare pentru treaba asta. Sper să treacă amendamentul pentru că pe comisie a trecut”, ne-a declarat liberalul. „Am făcut două amendamente referitoare la centura de sud și la descărcarea de pe autostradă, obiective de care Timișoara are stringentă nevoie. E vorba despre o decongestionare și o normalizare a traficului pentru Timișoara. Suntem un oraș cu o zonă industrială consistentă, aceste demersuri ar crea premisele pentru o și mai mare dezvoltare”, a declarat Ehegartner.

Din Timiș va mai pleca un amendament. Este vorba despre noul corp al Spitalul de Copii „Louis Țurcanu”, pentru care nu s-au prevăzut bani. Un deputat PNL și un deputat PSD vor face amendamentul… la comun. „Am discutat cu Florin Bîrsășteanu și cu Horia Cristian să depună ei în Comisia de sănătate un amendament comun în ceea ce privește spitalul de copii. Văd că domnii tehnocrați nu au fișă separată pentru finanțarea spitalului de copii. Am discutat cu ceva secretar de stat de acolo și mi s-a spus că se vor da bani. Rămâne de văzut. A fost o discuție și amândoi sunt membrii în Comisia de sănătate (n.r. – Bîrsășteanu și Cristian). Am vorbit cu amândoi să facă chestia asta”, ne-a declarat Sorin Grindeanu, liderul PSD Timiș.

Share
Published by
Dariana Bratu

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

5 ore ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

9 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

10 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

10 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

11 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

11 ore ago