Categories: SocialUltima ora

Ca la noi la nimeni! Fum la Vicariatul Sarbesc, iar pompierii abia au putut sa intre in Piata Unirii! / FOTO

Alertă în centrul Timișoarei, după ce un trecător a văzut fum ieșind de la Vicariatul Sârbesc. Pompierii, poliția și echipajul SMURD s-au prezentat la fața locului, dar s-a dovedit că totul a fost doar o alarmă falsă. Problema este însă alta! Mașinile de intervenție abia au putut să intre în Piața Unirii, din cauza gardurilor și stâlpișorilor.

Joi după-amiaza, o autospecială de pompieri, un echipaj SMURD și o mașină de poliție au ajuns în Piața Unirii. Motivul? Un trecător a văzut fum ieșind din Vicariatul Sârbesc și a sunat la 112. Din fericire a fost vorba despre o alarmă falsă… pentru care s-au mobilizat 12 pompieri. „Am fost anunțați prin 112 că iese fum din acoperișul Vicariatului Sârbesc. Ne-am deplasat cu o autospecială de lucru cu apă și spumă, o autoscară mecanică, o ambulanță SMURD, un ofițer și 11 subofițeri. S-a constat că alarma este falsă, a fost un foc în teracotă”, spune Bogdan Mutu, purtătorul de cuvânt ISU Banat Timiș.

Pompierii au sesizat însă o altă problemă: le-a fost aproape imposibil să intre în Piața Unirii, din cauza gardurilor metalice din șantier și a stâlpișorilor amplasați în jurul pieții. Ei nu au avut de ales și… au mutat pilonii! „Putem preciza că accesul a fost îngreunat de prezența unor porți și piloni la intrarea în piață. I-au dat la o parte si au intrat…”, a mai transmis reprezentantul ISU. Piața Unirii este parte a recent încheiatului proiect de reabilitare a zonei Cetate. Cu aproximativ 60 de milioane de lei, cea mai mare parte bani europeni, 11 străzi și patru piețe din centrul Timișoarei au devenit exclusiv pietonale. Pentru a îngrădi accesul mașinilor, autoritățile au montat stâlpișori și… bile metalice. Aparent, acestea fac viața grea doar mașinilor de intervenție: în toamna anului trecut, o ambulanță a fost nevoită să staționeze pe liniile de tramvai, blocând traficul, pentru că nu a putut ajunge la locul la care fusese chemată. Joi la prânz, în cazul pompierilor, a fost o alarmă falsă. Dar dacă izbucnea un foc în toată regula?

Invalid Displayed Gallery

Share
Published by
Dariana Bratu

Recent Posts

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

3 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

4 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

4 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

5 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

6 ore ago

Modelul Piedone. Neavând voie să candideze, primarii PSD din Recaş şi Şandra vor să lase primăriile moştenire fiilor lor

Sâmbătă au venit deciziile definitive în privinţa candidaturilor primarilor PSD din Recaş şi Şandra, Teodor…

6 ore ago