Celebrele vaporetto chiar exista! Cum arata viitoarele ambarcatiuni de pe Bega

Gata, există dovada! Primul vaporaș din cele șapte comandate de Primăria Timișoara e aproape finalizat pe șantierul din Galați. Nu lipsește decât semnătura unui expert, care să certifice calitatea ambarcațiunii! Apoi, PMT va vira banii către constructor, iar vaporul va porni spre Timișoara.

Primul vaporaș din cele șapte contractate de Primăria Timișoara este aproape finalizat! Dacă la finele anului trecut primarul Nicolae Robu spunea că nu a văzut nicio dovadă a faptului că se lucrează la vaporetto, edilul a primit, în sfârșit, fotografii de la Galați. În imagini se poate vedea o ambarcațiune care pare aproape terminată și o alta la care se lucrează. Ce urmează? O expertiză realizată de un specialist contractat de primărie și apoi, dacă acesta își da OK-ul, la Galați va ajunge comisia de recepție. După semnarea procesului-verbal, vor fi virați primii bani către constructor. „Nu putem trimite comisia de recepție la Galați fără să avem o «pre-recepție» făcută de un expert în nave. Am contractat cu un astfel de expert, care va face o evaluare. Dacă ne dă undă verde, trimitem comisia, facem recepția și dăm banii. Vrem să vedem unul gata, nu vrem să plătim avans până nu vedem că este făcut în acord cu caietul de sarcini”, explica, la începutul săptămânii, Robu. Dacă totul este în regulă, primul vaporaș ar putea ajunge la Timișoara cel mai probabil în luna februarie.

Construirea celor șapte vaporașe a fost câștigată la licitație, în luna octombrie, de SC Spat Yard SRL din Galați, care a oferit un preț de 6.9 milioane de lei. Vaporașele vor avea 12,7 metri lungime și 4,9 metri lățime, echipajul fiind de două persoane. La bordul fiecăruia pot urca 50 de persoane. Ele urmează să fie folosite atât pentru transport în comun, cât și pentru agrement. Nu se știe însă exact de când ar putea circula pe Bega. Dacă primul vaporetto este în regulă, el va fi urmat în scurt timp de cel de-al doilea. Constructorul gălățean susține că a început și lucrul la al treilea vaporaș.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Alege omenește

An de an auzim de obiceiul sărbătoririi Paștelui ortodox în tradiția românească. E foarte frumos,…

53 de minute ago

La Timişoara şi în alte patru oraşe se vor înfiinţa „clase” de fotbal feminin, la şcoală

Fotbalul feminin a luat o amploare importantă în țara noastră chiar dacă nivelul este în…

16 ore ago

Bărbat găsit mort în casă în prima zi de Paşte

Descoperire macabră în zi de sărbătoare. Polițiștii Secției 5 Urbane Timișoara au fost sesizați cu…

17 ore ago

Ţara noastră are aproape 5 milioane de pensionari. Care este pensia medie

Un număr de 4.748.274 de pensionari era înregistrat în aprilie 2024 în România, cu 4.274…

18 ore ago

România renaşte la gimnastică de Paşte! Două medalii europene pentru Sabrina Voinea

Medalii, finale şi evoluţii bune! Dar şi multă speranţă! Sabrina Maneca Voinea (16 ani) a…

20 de ore ago

Pastorala de Paşti a PS Ioan Călin Bot, episcopul greco-catolic de Lugoj

Scrisoare Pastorală la Sărbătoarea Învierii Domnului 2024 † IOAN Din mila lui Dumnezeu, prin grația…

o zi ago