Dosarul DNA privind finanțarea clubului Poli Timișoara în perioada lui Marian Iancu bate pasul pe loc. Asta după ce unii învinuiți au făcut un denunț atât al DNA Timișoara, cât și la DNA București împotriva președintelui PSD Timiș, Sorin Grindeanu. Miza denunțului e mutarea procesului la ICCJ. Procurorul de caz umple acum timpul liber cu o recentă ședință a CLT, printre cei chemați să dea declarații fiind și PSD-istul Alfred Simonis.
În dosarul finanțării clubului Poli în perioada lui Marian Iancu figurează mai multe nume importante din administrație și politică, dar și funcționari mai mici din Primăria Timișoara. Printre învinuiți se numără fostul primar Gheorghe Ciuhandu, secretarul Ioan Cojocari, fostul viceprimar Adrian Orza, foștii șefi ai Direcției Patrimoniu, Nicușor Miuț și Martin Staia, dar și funcționari fără mare putere de decizie, precum Violeta Mihalache și Alina Pintilie. Atât Ciuhandu, cât și Cojocari l-au recuzat pe procurorul de caz Ciprian Dorobanțu, pe motiv că nu ar fi după ce a avut în trecut conflicte cu municipalitatea. Cojocari a făcut recuzarea încă din luna luna octombrie, în timp ce Ciuhandu a semnat-o pe data de 11 decembrie 2015.
Și dacă asta nu era de ajuns, unii dintre inculpați au semnat o sesizare pe adresa DNA București, dar și DNA Timișoara, împotriva președintelui PSD Timiș, fostul viceprimar Sorin Grindeanu. În denunț se arată că și Grindeanu a semnat, în calitate de viceprimar, o ordonanță de plată în valoare de 300.000 de lei, în contul lui Poli Timișoara. Adică exact același lucru pentru care a fost pus sub învinuire celălalt viceprimar din perioada respectivă, Adrian Orza. De râsul curcilor, PSD-iștii și apropiații lui Grindeanu spun că, spre deosebire de Orza, șeful PSD ar fi semnat ordinul de plată pentru Trezorerie. Or, se știe că orice plată a municipalității se face exclusiv prin Trezorerie. Miza acestui denunț este extrem de importantă pentru ambele părți implicate în dosar, procuror, respectiv acuzați. Și asta fiindcă în cazul în care Grindeanu va fi învinuit, procesul va fi transferat la Înalta Curte de Casație și Justiție, liderul PSD-ist fiind parlamentar.
Fiindcă acum nu are ceva mai bun de făcut, procurorul de caz s-a legat, mai nou, de ședința de CL în care s-a discutat dacă primăria se va constitui în parte civilă în dosarul Poli. O ședință de altfel publică. Totuși, la două zile după desfășurarea ei, pe data de 12 decembrie 2015, consilierul PSD Alfred Simonis a fost chemat să dea cu subsemnatul la DNA în calitate de martor. Pe patru pagini, el a povestit ceea ce a putut vedea și auzi toată lumea, și anume desfășurarea acelei ședințe în care Simonis a avut și calitatea de președinte.
Mai trebuie spus că, dacă inițial, ancheta a vizat doar asocierea dintre Consiliul Local și clubul lui Poli votată într-o ședință a CLT din anul 2008, ulterior ea s-a extins și asupra deconturilor pentru banii virați în club. Dacă asocierea e doar o chestiune de oportunitate, nu de legalitate, în chestiunea urmăririi banilor ar putea exista probleme pentru unii dintre acuzați. Numai că și aici intervine situația lui Grindeanu, fiindcă el era membru în Consiliu de Administrație la Poli, din partea primăriei. Deci trebuia să urmărească cum s-au utilizat banii municipalității. Recent, el s-a plâns că nu a fost invitat la nicio ședință a CA. Or, acest lucru n-are cum să-l absolve, doar dacă ridica problema și la acea vreme, ceea ce n-a făcut.
Fostul preşedinte al PNL Timiş, Alin Nica, şi fostul secretar general al organizaţiei, Dănuţ Groza,…
Cu toate că PNL are 37 de primari în judeţul Timiş, Nicolae Ciucă s-a situat…
Elena Lasconi câştigă relativ detaşat primul tur al alegerilor prezidenţiale la nivelul judeţului Timiş. Pe…
Afred Simonis e optimist și spune că obiectivul PSD, de a trece Marcel Ciolacu în…
TikTok-ul este aproape să câştige primul tur al alegerilor prezidenţiale! Sub radarul tuturor măsurătorilor sociologice,…
Potrivit numărătorii paralele făcute de USR Timiş la nivelul municipiului Timişoara, Elena Lasconi se situează…