Categories: Alte sporturi

UVT si ACS Agroland, colaborare pentru viitorul voleiului timisorean

Universitatea de Vest din Timișoara și echipa de volei feminin ACS Agroland au planuri mari! Între cele două părți s-a semnat un parteneriat de colaborare, urmând ca instituția de învățământ superior să susțină activitatea clubului sportiv. Tinerele care fac parte din echipă vor putea beneficia de educație în cadrul UVT și de burse.

Începând de luni, voleiul timișorean de performanță are o șansă în plus să se dezvolte. Concret, Universitatea de Vest Timișoara și ACS Agroland au semnat un parteneriat de colaborare, urmând ca UVT să ajute echipa de volei feminin a clubului. ACS Agroland a avut o prestație deosebită pe durata campionatului ligii secunde și calificarea în prima liga îi este ca asigurată. Deocamdată, majoritatea tinerelor care activează în cadrul echipei de volei sunt încă eleve de liceu, dar, după ce vor da bacalaureatul și dacă obțin note bune, UVT le va asigura un loc la oricare dintre facultățile instituției. Mai mult, și conducerea clubului susține că fetele trebuie să aibă nu doar performanțe sportive, ci și… școlare. „Ne așteptăm ca toate să devină studente la UVT. Cumva, la noi, educația este la același nivel cu performanța. Dacă au probleme la școală, vor avea probleme și cu noi. Din păcate, o carieră sportivă se poate termina brusc. Toate elevele de la noi trebuie, la un moment dat, să ajungă la nivelul de educație universitară”, a explicat Horia Cardoș, directorul clubului sportiv deschis în urmă cu doi ani. Căpitanul echipei de volei feminin este deja studentă a universității.

„Noi avem sala de sport, avem baza materială, așa că vom fi deschiși pentru antrenamente ale clubului sportiv. Putem oferi microbuzele universității, bazele de la Poiana Mărului, locațiile de practică pot fi puse la dispoziția clubului pentru cantonamente. Evident că vom școlariza în cadrul universității pe toți cei din cadrul echipei, adică fetele, care doresc și care au vârsta necesară. Ca studente ele vor putea să urmeze cursurile oricărei facultăți din cadrul UVT. Se va discuta într-un sistem individual despre burse, despre cazare gratuită și alte facilități pe care putem să le oferim, în funcție de ce stabilim cu partenerul și ceea ce se dorește. Avem deschidere totală”, a explicat prof. univ. dr. Marilen Pirtea, rectorul UVT. La club sunt așteptați și sportivi ai UVT, dar și din afara granițelor, din țări precum Cuba, China sau Brazilia, unde voleiul este foarte bine cotat. Atât reprezentanții universității, cât și ai clubului sunt de părere că resursele UVT și faptul că tinerele de peste granițe ar putea să studieze aici le vor fi de folos atunci când fac oferte.

Share
Published by
Dariana Bratu

Recent Posts

Un octogenar plecat cu bicicleta a făcut o greşeală şi nu a mai ajuns acasă

Din păcate, va fi un Paşte trist pentru familia unui biciclist din judeţul Timiş, care…

2 minute ago

Săptămâna trecută a câştigat titlul Balcanic la Timişoara, iar acum e campioană europeană în Spania

Sportiva timișoreană Mădălina Stanca este un adevărat tsunami competițional. Tânăra e de neoprit și își…

2 ore ago

Gest de neînţeles înainte de Paşte! Un bărbat s-a autoincendiat în grădina casei sale

Sâmbătă, 4 mai 2024, în jurul orei 14:30, polițiștii Secției 1 Rurale Timișoara au fost…

2 ore ago

Viitorul Institut Oncologic Timișoara va avea un centru de transplant medular și afereză celule stem

În prag de Paști, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a vorbit despre Institutul Regional de Oncologie,…

5 ore ago

STPT oferă în noaptea de Înviere curse speciale, după un orar prelungit, pe mai multe rute de tramvai

În Noaptea de Înviere, programul de circulație a mijloacelor de transport va fi prelungit pentru…

5 ore ago

Cât e chiria pentru un apartament în zonele din Timișoara. Cetate, cel mai scump cartier, Buziașului cel mai ieftin

Cererea pentru închirierea de locuințe la Timișoara este în creștere cu cinci procente. Prețurile pornesc…

6 ore ago