Categories: Primăria Timişoara

Lebede si sezlonguri la balta Lamaita, poate la primavara / FOTO

Lucrările de amenajare de la Balta Lămâița, începute oficial în luna martie 2015, nu au fost gata la timp. Pontoanele de pe care ar fi trebuit admirat lebedele ar fi trebuit finalizate în noiembrie, dar acum se așteaptă primăvara. Dacă în vara trecută nu s-a prea muncit, firma care a câștigat licitația s-a trezit… în prag de iarnă!

Reconstrucția ecologică a Bălții Lămâița a fost anunțată încă din vara anului 2014, dar lucrările n-au început oficial decât în primăvara trecută. Era vorba despre amenajarea terenului şi a bălţii, pe o suprafaţă de 9.218 mp, cu igienizarea luciului de apă, montarea de bănci, pergole și coşuri de gunoi, construirea unui ponton, a unei fântâni de apă și a unei cişmele, montarea de corpuri de iluminat fotovoltaice, dar și desenarea de alei. La predarea amplasamentului, în martie 2015, primarul Nicolae Robu spunea că durata de execuție a lucrărilor era de opt luni. „În noiembrie trebuie să fie totul gata, dar eu mă aştept chiar să terminăm puţin mai devreme dacă timpul va fi favorabil”, afirma edilul. Balta Lămâița ar urma să fie primul loc din Timișoara unde apa pluvială de la blocuri va fi colectată şi direcţionată, pentru a nu mai ajunge în reţeaua Aquatim, locatarii blocurilor din apropiere nemafiind obligați să plătească astfel pentru acest serviciu. Pe noua baltă ar urma să apară păsări, poate chiar lebede, și spunea primarul, luciul de apă va fi populat și cu pește.

Lucrarea, al cărei preț este de peste două milioane de lei, a fost câștigată la licitație de Kasdum-GF, firma din Drobeta Turnu Severin care a lucrat la reabilitarea Liceului „Nikolaus Lenau” și care ar fi trebuit să facă și skatepark-ul. În vara lui 2015, firma a oprit lucrările la balta Lămâița, spre nemulțumirea locuitorilor din zonă, care s-au plâns de haosul creat de muncitorii care au spart carosabilul și au… dispărut. La vremea respectivă, reprezentanții primăriei spuneau că nu au putut plăti niciun fel de facturi către Kasdum, deoarece acestea nu fuseseră recepționate, la fel cum nu fuseseră primite niciun fel de procese-verbale. Șantierul a stagnat luni bune, astfel că nici vorbă ca lucrarea să fi fost gata în noiembrie.

Nu e gata nici acum, dar, conform reprezentanților Direcției de Mediu, s-a lucrat foarte mult până în prag de sărbători, astfel că, la 30 decembrie, lucrarea este gata în proporție de 61%! Sunt trasate, în mai mică sau mai mare măsură, aleile, pontonul este realizat 60%, iar amenajarea bălții a atins, conform aceleiași surse, 80%. Au fost plantate flori și ceva copaci și sunt gata aproape în totalitate forajul de captare și canalizarea pluvială. De când se vor putea bucura locuitorii din zonă de noua baltă? Teoretic, în luna februarie, dacă firma de construcții nu se supără din nou și nu oprește lucrările…

Invalid Displayed Gallery

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Actuala administrație, nevoită să se vadă înfrântă, după ce nu mai deține majoritatea în plenul CLT

Fragilitatea unei majorități pierdute de actuala administrație a primăriei Timișoara s-a văzut, marți, la ședința…

4 ore ago

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

7 ore ago

Primăria Timișoara începe munca la noul adăpost pentru câini

În ședința extraordinară a Consiliului Local de astăzi, s-a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru construirea…

8 ore ago

Spectacol total în derby-ul campionatului. CFR învinge campioana şi şi-a asigurat meciul pentru aurul naţional

Marţi, de la o oră neconvenţională, 12, s-a disputat un meci important din cadrul play-off-ului…

9 ore ago

Uite cum să alegi un lampadar potrivit pentru orice cameră

Ai terminat de decorat casa. Ai ales vopseaua și covorul, ai așezat canapeaua și ai…

9 ore ago

Dominic Fritz anunţă lucrări pentru modernizarea zonei Badea Cârţan

Primarul Dominic Fritz a fost în Piaţa Badea Cârţan, anunţând că au fost demarate lucrări…

11 ore ago