Categories: Poli Timisoara

Falimentul inexplicabil al unei pepiniere care scoate talente pe banda rulanta: juniorii de la Poli, nebagati in seama la prima echipa!

Poli Timişoara stă pe o mină de aur când vine vorba despre juniorii din propria pepinieră. Antrenorii care au antrenat sau antrenează Poli Timişoara preferă, în ultimii ani, să meargă pe mâna jucătorilor străini văzuţi pe DVD-uri sau marşează pe fotbalişti autohtoni cu experienţă, dar care se comportă pe teren mai degrabă ca nişte jucători expiraţi, în detrimentul unor juniori extrem de talentaţi.

Poli Timişoara „alimentează” mai multe echipe naţionale de juniori cu internaţionali de ani buni. Cu toate acestea, în ultimii ani, cei mai talentaţi juniori crescuţi în propria pepinieră au prins prima echipă doar la antrenamente. Cu mici excepţii, foarte puţini şi-au făcut debutul la prima echipă. Dintre aceştia, singurul care evoluează constant la Poli este Cristian Bărbuţ. Ar trebui însă adăugat că fotbalistul de 20 de ani a fost crescut până la 16 ani de CS Giroc, echipă de la carea fost transferat la Poli. Alături de numele lui Bărbuţ mai poate fi amintit şi cel al lui Cristi Bocşan, un fundaş central de 20 de ani cu apariţii sporadice în prima echipă.

Din 2012 până în prezent, fie că antrenor a fost Valentin Velcea, Aurel Şunda, Dan Alexa sau Florin Marin, juniorii de la Poli Timişoara nu au primit şanse reale pentru a prinde prima echipă. Poli Timişoara trimite şi în prezent juniori la naţionalele României, dar aceştia nu au avut apariţii în prima echipă, cu excepţia antrenamentelor la care au fost chemaţi de Dan Alexa sau Florin Marin. Mai mult, Poli a pierdut doi juniori extrem de talentaţi în ultimul an. Este vorba despre Vlad Dragomir, junior promovat la prima echipă de Dan Alexa, acelaşi antrenor care l-a promovat şi pe Marius Marian, celălalt jucător pierdut de Poli. Vlad Dragomir (foto) a ajuns la Arsenal Londra, în timp de Marius Marin este jucătorul Politehnicii Timişoara, echipă ce evoluează în Liga a III-a. Timişorenii au încasat ceva mai mult de 100.000 de euro pentru Dragomir din partea celor de la Arsenal Londra, deşi suma ar fi putut fi mult mai mare dacă cei din conducerea clubului ar fi ştiut să gestioneze cum trebuie transferul tânărului în Anglia, în timp de pentru Marin nu au încasat nicun leu. Tot la capitolul jucători pierduţi pot fi trecuţi şi câţiva internaţionali Under 15, care au fost lăsaţi de conducerea clubului să se întoarcă la LPS Banatul.

Lucian Oprea, Eduard Codrean, Sebastian Velcotă (împrumutat la CSM Lugoj), Harald Fridrich, Marius Motreanu, Dacian Sorescu, Andrei Sîntean, Deian Sorescu, Sebastian Mailat sunt doar câteva nume care pot atrage atenţia pentru o eventuală promovare la prima echipă. Cei mai mulţi dintre aceştia şi-au făcut debutul la seniori pentru Poli II în Liga a IV-a. Sântean şi Sorescu şi-au făcut debutul chiar şi în prima echipă, ambii fiind introduşi la finalul jocului din Cupa României pe care Poli l-a susţinut în faţa ceor de la CSM Râmnicu Vâlcea.

Share
Published by
Cosmin Bradu

Recent Posts

La Timişoara şi în alte patru oraşe se vor înfiinţa „clase” de fotbal feminin, la şcoală

Fotbalul feminin a luat o amploare importantă în țara noastră chiar dacă nivelul este în…

3 ore ago

Bărbat găsit mort în casă în prima zi de Paşte

Descoperire macabră în zi de sărbătoare. Polițiștii Secției 5 Urbane Timișoara au fost sesizați cu…

5 ore ago

Ţara noastră are aproape 5 milioane de pensionari. Care este pensia medie

Un număr de 4.748.274 de pensionari era înregistrat în aprilie 2024 în România, cu 4.274…

6 ore ago

România renaşte la gimnastică de Paşte! Două medalii europene pentru Sabrina Voinea

Medalii, finale şi evoluţii bune! Dar şi multă speranţă! Sabrina Maneca Voinea (16 ani) a…

7 ore ago

Pastorala de Paşti a PS Ioan Călin Bot, episcopul greco-catolic de Lugoj

Scrisoare Pastorală la Sărbătoarea Învierii Domnului 2024 † IOAN Din mila lui Dumnezeu, prin grația…

13 ore ago

Pastorala de Învierea Domnului a IPS Ioan Selejan, Mitropolitul Banatului

† IOAN, Din mila lui Dumnezeu, Arhiepiscop al Timișoarei și Mitropolit al Banatului Iubitului nostru…

13 ore ago