PSD Timis a pierdut lupta si cu Jean Cojocari. Cum o sa fie atunci cu Robu?

Retrospectiva cronologica a anului 2015 (III)

3 aprilie. BC Timișoara câștigă Cupa României la baschet după o finală de infarct cu Târgu Mureș. Fără finanțare, echipa se pregătește acum să retrogradeze în Liga a II-a.

5 aprilie. Dora Târziu, o adolescentă de doar 16 ani, este ucisă de un țigan șmecher la volanul unui BMW. Știrea provoacă o mare emoție, mai ales după ce moartea fetei a ajutat alte vieți după ce i-au fost donate organele.
12 aprilie. Marea Sărbătoare a Învierii Domnului. După Anul Nou sărbătorit la Dubai, primarul Nicolae Robu face Paștele pe Insula Rodos.
20 aprilie. Lucrările Consiliului Local Timișoara se pregătesc să se mute la filarmonică, sala de ședințe din primărie intrând în renovare. Inițial, oficialii PMT estimau că șantierul va dura două luni. În final, a ținut o jumătate de an.

21 aprilie. PSD îl somează pe primarul Robu să-l dea afară pe secretarul Ioan Cojocari. În caz contrar, amenință că nu va mai vota niciun proiect. Timp de mai multe săptămâni, PSD-iștii, inclusiv unii parlamentari, duc un adevărat război cu Cojocari. Robu nu l-a dat însă afară pe „nea Jean”, dar nici PSD nu s-a ținut de promisiune. N-a fost nici prima, nici ultima oară.
9 mai. ACS Poli revine în prima ligă la finalul unui campionat nu lipsit de frământări interne. Managerul Ioan Timofte și-a dat demisia din funcție cu câteva săptămâni înainte de final, după un conflict cu președintele Liviu Anton. Avea să fie înlocuit cu Daniel Stanciu.
15 mai. Liviu Dragnea este condamnat la un de închisoare cu suspendare și un termen de încercare de trei ani în Dosarul Referendumul. Dragnea demisionează din guvern (ministru al Dezvoltării Regionale), dar în scurt timp va prelua șefia PSD.
16 mai. Sandu Chirilă, unul din consilierii primarului Robu, pleacă din primărie într-o funcție similară la președintele CJT, Titu Bojin.

19 mai. Printr-o decizie a Curții de Apel, Marian-Constantin Vasile își pierde din nou scaunul de vicepreședinte al CJT. Fiindcă e „serios și capabil”, Robu și-l face consilier personal în locul lui Sandu Chirilă.
26 mai. Oficialii primăriei recunosc că finanțarea lui ACS Poli, dar și a altor cluburi sportive a fost stopată în urma unui control al Curții de Conturi. De atunci, ACS Poli n-a mai primit niciun ban public.
26 mai.Primarul Nicolae Robu îi scrie premierului Victor Ponta o misivă prin care-i cere bani pentru un stadion în Timișoara. Nu se știe dacă scrisoarea a ajuns la destinatar, dar nici răspuns n-a venit.

27 mai. S-a trezit și senatorul Petru Ehegartner (fost PNL, apoi PLR, ALDE etc). El i-a cerut președintelui Klaus Iohannis să o demită pe șefa DNA, Codruța Kovesi, pe motiv că ar ocupa funcția în „mod nedemn”.
27 mai. Sărbătoare mare în PSD Timiș. S-au găsit 10.000 de euro, bani cu care va fi achitată la primărie chiria pentru sediu neplătită de doi ani. Orice alt chiriaș, dacă nu se chema PSD, era dat afară din spațiu.

28 mai. Fix de ziua primarului Nicolae Robu (60 de ani) este inaugurat Pasajul Michelangelo. Cică ar fi coincidență, nu cadou. De bucurie, primarului i-au dat lacrimile.

Share
Published by
deBanat.ro

Recent Posts

Premierul Ciolacu a discutat cu mediul de afaceri local: E nevoie de forță de muncă înalt calificată

Învățământul dual a fost unul dinte cele mai discutate subiecte de pe ordinea de zi…

52 de minute ago

Simonis și Robu, cei mai buni prieteni ”administrativi”. Cei doi promit că vor colabora pentru județ și Timișoara

Pe cai mari, cu mai puțin de două luni înainte de alegeri, Nicolae Robu și…

2 ore ago

Un proxenet de 67 de ani a fost săltat de acasă de „mascaţi”

Dacă la 67 de ani unii îşi plimbă nepoţii prin parc, un „peşte bătrân” se…

4 ore ago

Asociația Grupul de Acțiune Locală Colinele Recaș lansează apelul de selecție pentru Măsura 5/6A – Înființarea și dezvoltarea întreprinderilor

Asociația Grupul de Acțiune Locală Colinele Recaș lansează apelul de selecție pentru Măsura 5/6A -…

4 ore ago

Grădinița cu Program Prelungit nr. 19 are asigurat un spațiu adecvat pentru funcționare

Primăria Municipiului Timișoara și Arhiepiscopia Timișoarei vor semna, în perioada imediat următoare, un contract de…

5 ore ago

Surori rătăcite în Timişoara, ajutate de poliţiştii locali să-şi regăsească mama

Peripeţii cu final fericit, dar şi cu câteva semne de întrebare în ceea ce priveşte…

6 ore ago