Categories: Politicieni

Nu are inca program electoral, dar a fost validat de PNL! De ce candideaza Nicolae Robu

Fără să-și fi făcut încă un program electoral clar, Nicolae Robu a fost validat, luni, de conducerea națională a PNL, pentru o nouă candidatură la funcția de primar al Timișoarei. De ce mai vrea un mandat? Pentru a asigura orașului de pe Bega „o administrație publică performantă, corectă și loială cetățenilor”.

PNL a validat, luni, candidații pentru 14 municipii reședință de județ și a anunțat, de asemenea, trei candidați pentru funcția de președinte de consiliu județean. Candidații de primar validați sunt: Mircea Hava – Alba Iulia, Gheorghe Falcă – Arad, Dragoş Luchian – Bacău, Cătălin Boboc – Brăila, Emil Boc – Cluj Napoca, Pavel Badea – Craiova, Petru Mărginean – Deva, Nicuşor Ciumacenco – Galaţi, Daniel Cârjan – Drobeta Turnu Severin, Marius Bodea – Iaşi, Andrei Voloşevici – Ploieşti, Ioan Popa – Reşiţa, Marius Bălaşa – Slatina și Nicolae Robu – Timişoara. La CJ, propunerile sunt Ionel Palăr, în Bacău, Alin Tişe, la Cluj, și Eugen Pârvulescu, în Teleorman.

În dosarul său de candidatură internă depus la PNL, Robu explică de ce este dispus să-și asume încă un mandat: „Candidez la funcția de primar al Timișoarei pentru a asigura orașului meu în continuare o administrație publică performantă, corectă și loială cetățenilor”. Dacă va fi reales, liberalul va continua proiectele pe care le va avea în derulare și, așa cum era de așteptat, va depune noi proiecte pentru finanțare europeană. Evident, mergând pe linia actualului mandat, Robu spune, în documentul depus la București, că va demara „noi proiecte majore cu finanțare de la bugetul local”.

Un lucru e cert: Nicolae Robu nu are încă un program electoral. Are însă o mulțime de idei. „Încă nu am elaborat programul electoral. Pot spune însă că, în mod cert, în el se vor regăsi puncte precum: amenajarea inelelor IV, II și I de trafic auto, construirea a cel puțin trei noi poduri peste Bega, construirea a două pasaje pe sub calea ferată, unul în zona de vest, celălalt în zona de est, lărgirea pasajelor existente pe sub calea ferată Jiul și Popa Șapcă și a străzilor conexe, construirea de noi clădiri pentru domeniile sănătate, educație, cultură și sport”, precizează candidatul Robu. Unele dintre acestea se regăseau și pe lista propunerilor făcute în 2012. Deși adversarii săi au speculat o eventuală incompatibilitate a lui Robu cu al șaptelea criteriu de integritate al PNL, cel care spune clar că un candidat nu trebuie să fi avut „declaraţii sau atitudini rasiste, şovine, xenofobe sau discriminatorii”, explicația primarului Timișoarei, amendat de Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, i-a convins pe șefii săi de partid. „Îndeplinesc criteriile de integritate ale PNL – am luat o amendă pentru postarea unui text satiric la adresa unor exponenți ai etniei rrome și nu a etniei în ansamblul său, dar n-am în comun cu rasismul și cu nicio formă de discriminare”, a scris Robu în documentul prin care și-a asumat o nouă candidatură.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Conducerea RETIM a luat mai multe măsuri cu implementare imediată, după ce unii angajaţi au intrat în grevă

Luând în considerare întreruperea nejustificată a activității de către unii angajați ai Secției de Salubrizare…

13 minute ago

Vrei să experimentezi viaţa de student? UPT are reţeta perfectă, o excelentă tabără de „pregătire”, gratuită

UPT face un demers foarte potrivit pentru liceeni şi nu numai, care vor să vadă…

16 minute ago

„Găinar” prins, după mai multe „lovituri”

Miercuri, polițiștii Secției 4 Urbane Timișoara sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă…

2 ore ago

Horticultura primește gestiunea ștrandului Termal pe cinci ani de zile

Consiliul Local Timișoara a acordat, joi, ștrandul Termal celor de la societatea Horticultura, care aparține…

2 ore ago

CJ Timiș lansează pregătirea dosarului pentru obținerea titlului de Regiune gastronomică europeană pentru Banat

Consiliul Județean Timiș dorește obținerea titlului de ”Regiune gastronomică europeană” în anul 2028. Instituția a…

3 ore ago

Lupta electorală se ascute. PSD acuză USR și Alianța Dreapta Unită că susțin penalii în funcții publice

Lansarea candidatului la funcția de primar al comunei Satchinez a oferit posibilitatea celor de la…

3 ore ago