Categories: PoliticieniUltima ora

S-a rezolvat problema presedintelui unic al PNL Timisoara

Organizația PNL Timișoara ar fi trebuit să aibă un singur președinte de la finele lunii ianuarie. Lucrurile s-au rezolvat însă de la sine, înainte de consiliul de coordonare local. Joi, deputatul Cornel Sămărtinean s-a autosuspendat din funcția de copreședinte al PNL Timișoara.

Deputatul Cornel Sămărtinean a decis să se autosuspende din funcția de copreședinte al PNL Timișoara. El a a fost trimis în judecată de DNA pentru abuz în serviciu și conflict de interese, dosarul vizând perioada în care a fost director al Aeroportului Timișoara. Conform procurorilor DNA, în sarcina lui Cornel Sămărtinean, „la data faptelor director al Aeroportului Internațional «Traian Vuia» s-au reținut infracțiunile concurente de abuz în serviciu, în formă continuată (două acte material) și conflict de interese”. În același dosar au fost trimiși în judecată și Marius Florin Mezin, director comercial al AIT, acuzat de abuz în serviciu în formă continuată, participație improprie la fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată, dar și Lucian Blaga, administrator al unei societăți comerciale, acuzat de mărturie mincinoasă. Procurorii anticorupție au dispus, de asemenea, continuarea cercetărilor în cazul lui Alin Popoviciu și al lui Constantin Ostaficiuc.

Pe 11 decembrie 2015, Consiliul Național al PNL a decis că, acolo unde sunt primari în funcție, care îndeplinesc criteriile de integritate, aceștia să fie șefi unici ai organizațiilor municipale. „Regula este ca primarul devine președinte unic la municipii. Acolo unde primarul este copreședinte la nivel județean, va avea dreptul să desemneze pe cineva ca și președinte la municipal. Nu m-am gândit la numea declarat”, spune primarul Timișoarei, Nicolae Robu. Până acum, PNL Timișoara are doi copreședinți: viceprimarul Dan Diaconu, provenit din vechiul PNL, și deputatul Cornel Sămărtinean, din fostul PDL. După 20 ianuarie ar fi trebuit să se întrunească un consiliul de coordonare la care să fie invitați și copreședinții PNL, Alina Gorghiu și Vasile Blaga. Atunci ar fi trebuit stabilit șeful unic al PNL Timișoara. Acum, funcția îi revine în exclusivitate viceprimarului Dan Diaconu.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

2 ore ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

6 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

6 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

7 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

7 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

8 ore ago