Terasa din Parcul Alpinet e bine mersi! Ce daca Robu a semnat in 29 decembrie dispozitie de demolare? / FOTO

Terasa ilegală din Parcul Alpinet este încă în picioare, deși ultima dispoziție de demolare a fost semnată acum… 17 zile! Nici executorii primăriei, nici Poliția Locală și nici Direcția de Urbanism nu se grăbesc să pună în aplicare o dispoziție de primar. Precedentul termen pentru demolare a fost 6 noiembrie 2015!

SC Antonio Catering & Banqueting SRL, deținută de Antonio Pasarelli, a câștigat, la începutul verii 2015, o licitație pentru deschiderea unei terase sezoniere pe o suprafață de 92 mp, în Parcul Alpinet. Pasarelli s-a apucat de construit în august 2015 și, în septembrie, a trimis o adresă Consiliului Local Timișoara, solicitând să i se aprobe mărirea suprafeței terasei, pe motiv că a protejat un pom. El construise, între timp, terasa pe 160 de metri pătrați. La finele lui septembrie, Direcția de Urbanism a PMT a verificat în teren și a constatat că nu au fost respectate nici amplasamentul câștigat la licitație și nici condițiile în care ar fi trebuit ridicată construcția. Firma lui Pasarelli a fost amendată de Poliția Locală și, ulterior, a primit un termen pentru demolare. „Primăria Timisoara a emis un proces-verbal de contravenție, prin care SC Antonio Catering & Banqueting SRL are termen până în 6 noiembrie să elibereze terenul”, spuneau, la vremea respectivă, reprezentanții PMT.

E 15 ianuarie și… surpriză! Coșmelia e tot în parc! Porprietarii și-au demolat totuși barul din interior și și-au luat acasă chiuvetele din inox pe care le montaseră. În rest, nu s-a mișcat o scândurică! Interesant este însă altceva. Conform Serviciului Juridic al PMT, „în data de 29 decembrie 2015 a fost emisă dispoziția primarului nr. 1777, privind desființarea unei construcții din material lemnos, având acoperișul edificat din lemn (…) amplasată pe platformă betonată și o parte din zona verde, situată în Parcul Alpinet, pe terenul proprietatea Primăriei Municipiului Timișoara”. Cheltuielile de desființare și depozitare urma să fie suportate de firma care nu a respectat legea. „Compartimentul Executori din cadrul Serviciului Juridic, cu sprijinul Poliției Locale și a Direcției de Urbanism sunt mandatați cu aducerea la îndeplinire a dispoziției de mai sus”, mai precizează reprezentanții Serviciului Juridic. La cum se mișcă lucrurile și cât de mult pare că sunt respectate dispozițiile emise de primar, probabil că se așteaptă vara, ca terasa să poată fi folosită în scopul în care a fost construită… Ce dacă pe lângă lege?

Invalid Displayed Gallery

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

3 ore ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

7 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

7 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

8 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

8 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

9 ore ago