A crescut numarul de incidente in scoli! Furturile si bataile raman in top

Reprezentanții IPJ Timiș au transmis, vineri, la Colegiul Prefectural, date despre siguranța elevilor în școli, înregistrate în primul semestru din anul școlar 2015/2016. Numărul infracțiunilor a crescut față de anul precedent, iar în cele mai multe cazuri este vorba despre furturi și loviri între elevi. Există și o acuzație de viol.

Șeful Inspectoratului de Poliție Județean Timiș, Ion Mirescu, a prezentat, vineri, raportul privind siguranța elevilor în unitățile de învățământ, în primul semestru al acestui an școlar. Numărul infracțiunilor este în creștere. „În această perioadă s-au înregistrat 32 de fapte, cu zece mai mult decât în anul școlar 2014/2015. Luna noiembrie a fost cu cele mai multe fapte, au fost zece, iar în decembrie au fost șapte. Din punct de vedere al autorilor și victimelor, în unitățile de învățământ din totalul celor care au comis fapte 22 sunt elevi, trei sunt cadre didactice și unul din alte categorii. Victimele sunt 31 de elevi și o victimă face parte din altă categorie (…)Toate faptele penale au fost săvârșite în incinta unităților școlare. Furturile sunt cele care predomină, lovirile simple și altercațiile”, a declarat șeful IPJ Timiș. În ceea ce privește violul, acesta a precizat că se cercetează cazul, fără a da însă detalii.

„În evidența noastră și a structurilor de ordine publică din județul Timiș sunt înregistrate 598 de unități de învățământ preuniversitar, din care sunt 224 de școli primare, 53 de licee sau colegii și 321 de grădinițe. Dintre acesta sunt asigurate cu pază 137 de unități, cele mai multe sunt cu pază proprie. Din totalul celor 598, 312 sunt dotate cu sisteme de supraveghere. Foarte bine este faptul că din numărul total de licee sunt asigurate 49, deci mai sunt patru la care așteptăm, și este normal, să fie dotate cu sisteme de supraveghere video”, a mai precizat Mirescu. Serviciile de ordine publică au fost cu ochii și pe elevii chiulangii. Astfel, în primul semestru din anul școlar 2015/2016 au fost demarate cinci acțiuni pe linia absenteismului, fiind găsiți 216 elevi care nu erau la cursuri. De asemenea, inspectorul general școlar adjunct Aurelian Sima a precizat că dorește ca reprezentanții serviciilor de ordine publică să fie prezenți la întâlnirile cu directorii de instituții de învățământ pentru a putea discuta direct cu aceștia despre problemele întâmpinate. Prefectul Mircea Băcală a solicitat ca reprezentanții IPJ Timiș să fie anunțați când vor avea loc întâlnire din luna martie dintre Inspectoratul Școlar Județean Timiș și directori.

Share
Published by
Dariana Bratu

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

38 de minute ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

5 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

5 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

6 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

6 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

7 ore ago