Categories: Social

Alergotura-i numai una! Un alt ONG vrea sa le ia numele, haideti sa-i ajutam sa-l pastreze!

Clubul Alergotura s-a trezit într-o situație incredibilă. Un alt organizator de evenimente sportive  a înregistrat, cu tupeu, la OSIM, marca „Alergotura”. ONG-ul Club Sportiv Asociația Alergotura există însă oficial din 2012 și acum cere ajutor din partea celor care i-au fost alături în ultimii patru ani.

Echipa Alergotura a fost somată de Constantin Dumitra, președinte al Atletic Club Maraton din Timișoara, să nu mai folosească acest nume și nici să nu mai organizeze evenimente sub această denumire. Motivul? Dumitra ar fi deținătorul mărcii, după ce a înregistrat-o la OSIM, în februarie 2015. Cei de la Alergotura sunt stupefiați. „Alergotura este rezultatul voluntariatului făcut din inimă de oameni care au descoperit că au multe lucruri în comun, uniţi de alergare şi de ideea de mişcare în aer liber. Din 2011 au interacţionat cu mii de persoane, am participat în numele Alergotura şi purtând tricourile Alergotura la sute de evenimente (…) Ca să aflăm acum câteva zile că numele nostru, creat de iniţiatorul mişcării Alergotura, (…) a fost înregistrat la OSIM de Constantin Dumitra”, spune Valentin Mureşan, preşedintele Asociaţiei Club Sportiv Alergotura.

În înştiinţarea trimisă de Dumitra, acesta le aduce la cunoştinţă voluntarilor Alergotura că, dacă în 30 de zile nu renunţă la folosirea numelui şi nu îi dovedesc cu documente că au început demersurile de schimbare a numelui organizaţiei, îi va da în judecată şi le va cere daune. Putem însă să-i ajutăm! Toți cei care au participat la evenimentele Alergotura, s-au bucurat de ele sau le-au apreciat sunt rugați să intre pe pagina de Facebook a asociației și să lase un mesaj public în care să spună de când știu de existența acesteia și care sunt persoanele care au făcut cunoscut numele de Alergotura. „E foarte neplăcut să te trezeşti peste noapte că ți-e contestată identitatea. Alergotura este rezultatul efortului mai multor oameni, chiar mai multor rânduri de oameni. Este o mişcare socială, promovează fair-playul, participarea, incluziunea, civismul, caritatea, egalitatea de şanse. Nu înţelegem de ce Dumitra Constantin ne-a înregistrat numele la OSIM. Să fie oare rea-credinţă? Sunt atâtea branduri în Timişoara create de voluntari, sunt atâtea cluburi de alergători în ţară, ce s-ar întâmpla cu aceste proiecte recunoscute naţional şi chiar internaţional dacă acestor echipe le-ar lua cineva munca peste noapte?” a declarat Nicoleta Tudor, PR Alergotura. Somaţia transmisă de Constantin Dumitra vine la scurt timp după ce echipa Alergotura a anunţat calendarul evenimentelor pentru 2016: Timotion – Timişoara se mişcă, Pe-un picior de Plai, La Petrovaselo în vie, Tura Licuricilor şi alte evenimente organizate la invitaţia Primăriei Timişoara (în cadrul Săptămânii Mobilităţii) sau cu scop de susţinere a proiectului Timişoara Capitală Culturală Europeană în 2021.

Share
Published by
Dariana Bratu

Recent Posts

Nouă persoane intră în cursa pentru fotoliul de primar al Timișoarei

Cursa electorală pentru desemnarea noului primar al Timișoarei se va da între nouă candidați. Pentru…

7 minute ago

Susţinut şi de PSD, Dan Vatriş (PNL) şi-a depus candidatura pentru un nou mandat de primar al comunei Jebel

Primarul PNL al comunei Jebel, Dan Vatriş, şi-a depus candidatura pentru un nou mandat în…

3 ore ago

CSU Politehnica Timișoara, trei medalii la Campionatul național de floretă tineret

Politehnica Timișoara a cucerit trei medalii la Campionatul Național de floretă, tineret. Ingrid Miti Bikfalvi…

3 ore ago

Se pregătește cea mai nouă ediție a Ezoteric Fest

Expo Timișoara Internațional în parteneriat cu Camera de Comerț, Industrie si Agricultură Timiș vor organiza…

4 ore ago

Studiul de prefezabilitate al sălii polivalente de la Timișoara este aproape gata

Acum, că problema stadionului nou al Timișoarei a fost ”rezolvată”, viceprimarul orașului abordează cel de-al…

4 ore ago

Poate începe noul vot pentru bugetarea participativă, regulamentul a fost aprobat

Timișoara va avea și în acest an bugetare participativă, cetățenii urmând să decidă direct unde…

4 ore ago