Categories: Primăria Timişoara

Au disparut garajele, strada Uranus iese din lumea a treia!

Garajele de pe strada Uranus sunt amintire. Luni va începe reamenajarea zonei, care, spune primarul Nicolae Robu, va fi gata deodată cu Parcul Pădurice. Au fost în jur de 80 de astfel de construcții și numai o parte din proprietari au fost despăgubiți. restul au renunțat de bună voie.

„Sunt foarte multe garaje și urmează să declarăm zona de utilitate publică. Urmează să reamenajăm Parcul Pădurice (…) Vom face și amenajare pe strada care mărginește parcul, adică Uranus, astfel că acele garaje trebuie să dispară”, declara, în noiembrie 2014, primarul Nicolae Robu. În martie 2015, consilierii locali au votat „acordarea de despăgubiri aferente garajelor edificate pe terenul situat pe strada Uranus, pe latura de est a Parcului Lidia (Pădurice Giroc) (…) pentru care s-a declarat interesul local prin H.C.L. nr. 592/09.12.2014 şi a cuantumului acesteia, respectiv suma de 2.000 euro/garaj”. Doar șapte din cei 36 de proprietari care aveau dreptul la despăgubiri au acceptat oferta municipalității și au primit banii. Restul au vrut să continue lupta în instanță.

Acum, primarul Nicolae Robu anunță că oamenii au renunțat la procese. „Vestea bună este că timișorenii care au avut garaje pe strada Uranus, și au fost aproximativ 80, au înțeles că orașul trebuie să se modernizeze și n-au continuat un litigiu în instanță cu primăria. În aceste condiții, de luni, SDM începe amenajarea străzii. Vom face astfel încât pe când se termină amenjarea Parcului Pădurice să fie gata și amenajarea străzii Uranus. Acolo este acum o mizerie de nedescris. Imaginea aceea de lume a treia a dispărut, sigur că în locul garajelor acum este noroi, dar de luni, repet, intră SDM și începe amenajarea. Le-am promis oamenilor acest lucru”, spune edilul. Conform acestuia, vor continua șiamenajările dintre blocuri, în diverse cvartaluri, în Calea Șagului, Calea Lipovei, Calea Aradului, zona Dorobanți și Calea Buziașului.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

5 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

6 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

11 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

12 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

12 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

13 ore ago