Categories: Klaus Vaterland

Cine n-are batran sa-l cumpere

Spaima bătrânilor e că vine vremea odată când copiii îi duc la azil. Și de acolo, la cimitir. De câte ori nu auzim gluma amară cu copiii din ziua de azi care nu sunt în stare să aibă grijă de ăi bătrâni, că nu apucă ei să moară în patul lor la cât de prăpădiți sunt cei ce vin din urmă. Un sâmbure de adevăr există însă în aceste povești urbane. Uite, zilele trecute, niște tineri nu numai că nu au ajutat moșu’ să treacă strada, dar, la nervi, l-au și dat afară din casă în plină iarnă. După ce l-au lăudat atâția ani ce bun e tataie, ce competent este chiar și fără studii superioare, uite că acum din boșorog nu-l mai scot. Domnilor, bătrânii nu ți-i alegi! Îi ai și gata. Le miroși și prima beșină dimineața pe burta goală, le mai pui un scutec dacă au probleme cu prostata, le mai amintești cum îl cheamă, dar nu dai cu ei de pământ c-au uitat să se ducă la budă. Dar ai cu cine? N-ai.

Excluderea viceprimarului „Bega Grup” Traian Stoia din organizația municipală a PSD, confirmată mâine-poimâine de colegii de la județ, arată cât de crudă e viața în politică. Și că lanțul trofic face victime logice la urma urmelor. Dar cine naiba e Traian Stoia ca, în loc de prevenția în sănătate, reforma învățământului, în aceste rubrici să vorbim de excluderi din PSD? A știut până astăzi cineva, cu excepția fraților Cristescu, că există un demnitar local cu numele Traian Stoia? Câți timișoreni aveau această informație? Dar că omul era PSD-ist și că PSD-ul făcea opoziție cu ditamai membrul în executivul municipal? Că omul ascuțea creioane pe un salariu public de 1.200 de euro, un rahat față de cât câștiga ca servitor al acelor frați de afaceri? Ia faceți un calcul, doamnă avocat Obîrșanu, și vedeți cât a pierdut bugetul public în patru ani de mandat. A, la PSD nu vă băgați! Am uitat.

Lăsând gluma-negluma la o parte, PSD nu avea loc de altă reacție politică. În momentul în care Traian Stoia a votat bugetul pe 2016, alături de consilierii lui Nicolae Robu, și-a semnat excluderea din partid. Ce calcule sunt în spatele acestei manevre nici nu mă interesează. Dar PSD nu putea lăsa nepedepsit acest gest. Asta în primul rând. Doi: nu putea continua și cu-o bucă la putere, și cu alta în opoziție, dacă vrea să arate bărbătește bicepsul în viitoarele alegeri locale. Apoi mai e și aruncarea pisicii „frații Cristescu” în tabăra cealaltă, unde a mai fost, de altfel. Nu e normal să gândești că „frații Cristescu” au fost reevaluați de primarul Robu de vreme ce liberalul îl laudă pe Traian Stoia? Simplu, nu? Așa PSD scapă și de acest „handicap” de imagine, ba chiar îl poate prezenta pe primar ca o slugă a acestor „industriași” de carton.

Socrul Ilie Sârbu și Adam Crăciunescu, mari băutorii de cafea la Hotel Timișoara, nu mai sunt la putere. Președintele Sorin Grindeanu n-a mâncat deloc usturoi în tot acest timp. Vi-l mai amintiți pe Traian Stoia? Cum, deja nu vi-l mai amintiți? Un fel de Freddy Simonis mai bătrân.

Share
Published by
Eugen Sasu

Recent Posts

Un şofer de taxi, principalul ajutor pentru traficanţii de migranţi, care au şi rănit doi poliţişti de frontieră

În cadrul cercetărilor privind persoanele implicate în activitatea de migrației ilegală din noaptea de 1…

12 ore ago

Dumbrăviţa vrea să se salveze în Vinerea Mare

Divizionara secundă de fotbal CSC Dumbrăviţa se pregătește de ultima deplasare din actualul sezon de…

13 ore ago

Juniorii 2 de la Poli merg la turneul final de opt echipe la handbal

Echipa de juniori 2 a SCM Poli Timişoara a încheiat meciurile din Grupa Valoare 4.…

14 ore ago

În piețele Doina și 700 se vor face reparații

Municipalitatea timișoreană anunță că în două dintre piețele din oraș vor fi executate o serie…

18 ore ago

Deputatul FDGR Ovidiu Ganţ: Pentru mine echipa câştigătoare pentru Timişoara şi Timiş este Dominic Fritz – Alfred Simonis

Timişoreanul Ovidiu Ganţ, deputat din partea Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR), afirmă că…

19 ore ago

Investiţii importante în campusul verde şi inteligent al UPT din inima Timişoarei

Paşi concreţi pentru un campus cu adevărat al viitorului. Anul 2023, în care s-au aniversat…

19 ore ago