Categories: Poli Timisoara

Colapsul financiar bate din nou la usa lui Poli! Robu: Pana la finele lui martie rezolvam problema

Suma de câteva sute de mii de euro primită de Poli Timişoara în contul drepturilor TV a însemnat doar o gură de oxigen. Cu banii respectivi s-au plătit unele restanţe financiare, dar niciun leu nu a fost direcţionat către Finanţe Publice Timişoara, în contul taxelor şi impozitelor. Primarul Nicolae Robu nu știe care e situația exactă, dar e convins că totul se va rezolva.

Banii din drepturi TV au fost folosiți pentru plata unor salarii şi câteva datorii, cea mai importantă sumă, peste 100.000 de euro, fiind direcţionată către impresarul Cristea Opria, care a împrumutat clubul. Totuși, spun sursele noastre, sunt mari probleme cu taxele și impozitele neplătite la Fisc. În aceste condiţii, dacă reprezentanţii clubului timişorean nu vor achita datoria faţă de Finanţe, s-ar putea pune poprire pe conturi, ceea ce ar duce la un blocaj financiar fără ieşire. Salvarea ar putea veni şi de această dată de la impresarul Cristea Opria, care ar urma să mai împrumute clubul cu o sumă de bani care ar fi virată în contul Finanţelor.

Conducerea clubului timişorean nu are linişte nici din pricina restanţelor financiare faţă de jucători. Vestiarul lui Poli stă pe un butoi de pulbere din cauza restanţelor financiare faţă de jucători, surse din cadrul clubului informându-ne că unii dintre aceştia nu se implică total la antrenamentele lui Florin Marin, ceea ce s-a văzut şi în evoluţia lor în jocurile oficiale. Primarul Nicolae Robu susține că situația nu este atât de dramatică. „Nu cred că există somații în acest moment, s-a făcut o tranșă de plăți nu demult, când am primit o parte din drepturile de televiziune. Oricum, și dacă ar fi, vom fi în măsură să plătim în curând, din cei 50.000 de euro din sponsorizarea nouă și ceilalți 50.000 care vor veni. Au fost restanțe și la pensii, și la sănătate, într-adevăr. Nu știu care este situația la zi, dar nu suntem în pericol până în 31 martie”, a declarat, pentru deBanat.ro, primarul Nicolae Robu. Edilul spune, de asemenea, că la club vor ajunge și alte sponsorizări.

Share
Published by
Alex Nestor

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

11 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

12 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

17 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

18 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

18 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

19 ore ago