Categories: Primăria Timişoara

Doi PSD-isti, acuzati ca trag chiulul de la comisii! Jumanca: Sunt multe sedinte la care venim degeaba

Doi consilieri social-democrați urmează să fie schimbați din componența unei comisii a CL. Asta propune Executivul PMT, care susține că aceștia au lipsit de prea multe ori de la ședințe. Unul dintre ei spune însă că lucrurile nu stau chiar așa.

Comisia de analiză a spaţiilor cu altă destinaţie decât aceea de locuinţă are, în prezent, următoarea componență: administratorul public Sorin Drăgoi – președinte, și membri: viceprimarul Dan Diaconu, Laura Koszegi, director Direcţia Clădiri, Terenuri şi Dotări Diverse; membru supleant: Călin Pîrva – șef Birou Evidenţă Patrimoniu; Ioan Badea, consilier Biroul Evidenţă Patrimoniu; membru supleant Slavița Dubleș – consilier Biroul Evidenţă Patrimoniu; Ciprian Silviu Cădariu – arhitect șef; membru supleant: Sorin Emilian Ciurariu – director Direcţia Urbanism; Daniela Ștefan, Serviciul Juridic; membru supleant: Teodora Gentimir, Serviciul Juridic; consilierii locali Adelina Tîrziu (PNL), Romanița Jumanca (PSD) și Andrei Petrișor (PSD).

Pe anexa la ordinea de zi a plenului de peste cinci ore în care s-a votat, cu scandal, bugetul Timișoarei a figurat, pe poziția a șaptea un proiect care prevedea modificarea componenţei acestei comisii. El n-a mai ajuns la vot, dar va fi repus pe următoarea ordine de zi. Practic, Executivul primăriei solicită înlocuirea consilierilor PSD Romanița Jumanca și Andrei Petrișor. „În ședinţele Comisiei de analiză a spaţiilor cu altă destinaţie decât aceea de locuinţă din 5 noiembrie 2015, 26 noiembrie 2015, respectiv 10 decembrie 2015 au fost absenţi”, scrie în referatul proiectului. „Având în vedere prevederile art. 3 din Regulamentul de funcționare (…) «în cazul in care un membru al comisiei nu participa consecutiv la ședințe de comisie, el poate fi schimbat» (…) și ca urmare a modificărilor survenite în structura organizatorică a direcţiilor de specialitate din cadrul Primăriei Municipiului Timişoara, se impune modificarea componenţei comisiei”, mai precizează aceeași sursă.

Din comisie ar urma să facă parte Sorin Ciurariu, din postura de arhitect-șef, și, ca membru supleant, Alin Horațiu Moga, șeful Serviciului Certificate și Autorizări, dar și consilierii local Dorel Bogluț (ALDE) și Grigore Grigoroiu (PNL). „Eu pot aduce acte care să dovedească faptul că nu am putut participa la ședințele din luna noiembrie, în condițiile în care am trecut, la vremea respectivă, printr-o intervenție medicală. În plus, unele ședințe sunt convocate în timpul programului meu de lucru. Predau la universitate și nu pot pleca de la ore când și cum vreau eu. Poate ar fi trebuit să se menționeze și ședințele la care am participat degeaba, pentru că nu a fost cvorum și nu s-a putut lua nicio decizie”, a declarat, pentru deBanat.ro, Romanița Jumanca. Aceasta este însărcinată în luna a cincea. Pentru a trece de plen, proiectul are nevoie de votul majorității consilierilor locali prezenți. (sursa foto: www.opiniatimisoarei.ro)

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Susţinut şi de PSD, Dan Vatriş (PNL) şi-a depus candidatura pentru un nou mandat de primar al comunei Jebel

Primarul PNL al comunei Jebel, Dan Vatriş, şi-a depus candidatura pentru un nou mandat în…

3 ore ago

CSU Politehnica Timișoara, trei medalii la Campionatul național de floretă tineret

Politehnica Timișoara a cucerit trei medalii la Campionatul Național de floretă, tineret. Ingrid Miti Bikfalvi…

3 ore ago

Se pregătește cea mai nouă ediție a Ezoteric Fest

Expo Timișoara Internațional în parteneriat cu Camera de Comerț, Industrie si Agricultură Timiș vor organiza…

3 ore ago

Studiul de prefezabilitate al sălii polivalente de la Timișoara este aproape gata

Acum, că problema stadionului nou al Timișoarei a fost ”rezolvată”, viceprimarul orașului abordează cel de-al…

3 ore ago

Poate începe noul vot pentru bugetarea participativă, regulamentul a fost aprobat

Timișoara va avea și în acest an bugetare participativă, cetățenii urmând să decidă direct unde…

4 ore ago

În luna mai vom avea parte de evenimente deosebite la Ziua Porților Deschise a Școlii de Arte din Timișoara

O zi cât o primăvară întreagă! Flashmob de dans popular, dans modern și balet, ateliere…

4 ore ago