Categories: Partide

Lasati cratita, veniti in administratie! Apelul liderilor PNL Timis catre colegele de partid

După ce Vasile Blaga, copreședintele PNL, i-a tras de urechi, pentru că nu prea pun femei pe listele de candidați, liberalii din Timiș vor să scoată doamnele din… bucătărie! Doar 22 de femei s-au numărat printre cei peste 120 de potențiali candidați anunțați public la marea adunare de la sala Capitol.

Pe 29 ianuarie, Comitetul de Coordonare Locală al PNL Timișoara a aprobat listele de candidați pentru CL Timișoara și CJ Timiș. Este vorba despre cei care au anunțat la partid că ar vrea o funcție de consilier. Listele, foarte „colorate”, cu personaje mai mult sau mai puțin pitorești, urmează să fie periate ulterior, așa că mulți nu se vor regăsi și pe buletinele de vot. Din cei peste 120 de doritori, doar 22 sunt femei, ceea ce l-a făcut pe copreședintele PNL Vasile Blaga să le atragă atenția liberalilor timișeni. Șefii PNL Timiș aruncă mingea în terenul doamnelor.

„Noi suntem deschiși la această participare la candidaturi și le-am spus că depinde doar de dorința lor. Colegul meu (Nicolae Robu – n.r.) le-a și spus să lase cratița și să se implice în politică. Am vrut să vă spun că ne-am înmulțit pe liste față de ceea ce știați, deja la municipiu avem mai mulți candidați dintre colegele noastre”, spune Dan Popa. Nicolae Robu, care de la microfonul din sala „Capitol”, le-a transmis liberalelor să lase deoparte „șorțul și cratița”, afirmă că intervenția sa – care ar putea fi catalogată ușor misogină – a avut ecou. „Eu m-am exprimat stilizat puțin când am spus «Dragi colege, mai lăsați cratița, că se poate rezolva problema hranei și altfel». Noi avem încredere în capacitatea dumneavoastră, dorim să vă avem în cât mai multe funcții importante, știm că le veți gestiona cu brio, dar trebuie să doriți, să vă manifestați (…) A fost distractiv, pentru că am primit un SMS în care mi s-a adus aminte ce am spus la Capitol și mi s-a spus «Noi suntem cinci, am răspuns îndemnului dumneavoastră, mai putem să ne depunem candidaturile?»”, a declarat copreședintele liberal.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

28 de minute ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

O oră ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

6 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

7 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

7 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

9 ore ago