Categories: Politicieni

Il accepta in partid, dar… atat! Basescu nu l-ar vrea pe Candea candidat al Miscarii Populare

La Consiliul Național al Mișcării Populare, desfășurat sâmbătă, în București, Dorin Cândea, noul secretar general al filialei Timiș, a primit o veste nu tocmai bună. Conform surselor noastre, președintele Traian Băsescu a impus condiții stricte în ceea ce privește noua achiziție a „popularilor” din Timiș.

La Consiliul Național al Mișcării Populare, Traian Băsescu a adus în discuție problemele existente în trei organizații județene: Bihor, Iași și Timiș. În Bihor, potențialul candidat la Primăria Oradea era Horea Vușcan, fiul unui om de afaceri, condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare, pentru ucidere din culpa, după ce în 2003 a provocat un accident rutier soldat cu trei morți. În dosarul inițial, atât viteza cu care circula, cât și alcoolemia treceau de pragul penalului, ele scăzând „miraculos” în timp. În 2013, Vușcan a cerut și legalizarea consumului de marijuana, pe motiv că… este recomandată și în Biblie! Între timp, MP a renunțat la candidatura acestuia.

În Timiș, scandalul a pornit la finele anului trecut, din momentul în care președintele Roxana Iliescu a insistat să-l aducă în partid pe controversatul Dorin Cândea, în ciuda opoziției mai multor membri din conducerea filialei. Între timp, nemulțumiții și-au dat demisia din funcțiile de conducere, iar Dorin Cândea a devenit secretar general al MP Timiș. Prezentat la București drept o achiziție de succes, datorită talentului său organizatoric, Cândea nu ar fi primit OK-ul total al liderului național. „Președintele Băsescu a sups că știe că în partid au intrat și oameni mai puțini corecți, care nu și-au dezvăluit în totalitate trecutul. S-a admis numirea lui Dorin Cândea în funcția de secretar general al MP Timiș, dar Băsescu a cerut apăsat ca numele acestuia să nu se regăsească pe nicio listă la alegerile locale”, ne-a precizat o sursă, care a preferat protecția anonimatului, având în vedere frământările din filială. Tot sâmbătă seară, MP Timiș și-a prezentat și noua achiziție, consilierul județean Marina Radu, care a plecat, cu „ordonanța traseiștilor”, de la PSD și a stat independentă un an și jumătate. (sursa foto: www.sursadevest.ro)

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

13 minute ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

4 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

5 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

5 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

6 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

6 ore ago