Categories: Klaus Vaterland

Retrogradarea ACS va lasa Timisoara cu o singura Poli

Ca un polist ce vede fenomenul din afara lui, am senzația că ce se întâmplă în această perioadă la clubul prim-divizionar îmi seamănă a disoluție premeditată. Și nu pot să-l bănuiesc pe primarul Robu pentru această strategie, fiind clar că omul vede în ACS Poli o (ne)realizare electorală, propriul copil născut din vidul fotbalistic timișean al anului 2012. Însă dacă aș fi fost interesat de închiderea acestui proiect, zău că nu mi-ar ieși mai bine decât o reușesc (voit sau nu) primarul Nicolae Robu, președintele Titu Bojin, Miculaș, Stanciu, Florin Marin, Bungău, Stelu Iordache, Mușat și alții ce au vreo treabă cu acest club.

Senzația de abandon total depășește chiar și lipsa de reacție a autorităților în problema cu Curtea de Conturi. Sunt multe lucruri care merg atât de prost la club, căci te întrebi cum ți-ar conveni mai mult să fie: că toți cei angrenați în problemă sunt atât de nepricepuți ori toată nenorocirea asta să facă parte dintr-un plan de ieșire pe scara de incendiu? Pentru ca, din vară, totul să se regândească într-o altă logică fotbalul timișorean al primelor trei ligi. Și asta, fără să le poată reproșa cineva responsabililor politici că au risipit timp de trei ani banul contribuabilului timișorean și timișean, de vreme ce stop-jocul l-a dat Curtea de Conturi, nu cineva implicat local.

N-am nicio informație care să-mi întărească pofta de scenarii forțate, însă alternativa nu lasă loc decât concluziei că ACS Poli are cea mai proastă organizare pe care-am putut s-o văd în sectorul bugetar în ultimii 20 de ani. Lipsa preparatorului fizic, tolerarea unui conflict mai mult decât mocnit între managerul Stanciu și Florin Marin, „tranșeul” atât de evident care delimitează taberele celor plantați politic în club, indiferența, lipsa de comunicare, politica de transferuri catastrofală și fuga de răspundere pentru aceasta. Unde ați mai văzut oameni buni așa ceva de la afacerea Bancorex încoace? Cum poți să refuzi o afacere privată de preluare a clubului, neavând nicio certitudine din partea CCR că peste o lună ai ce să depui la comisia de licențiere? Ți-e frică că pierzi palmaresul? Asta se poate rezolva cu clauze clare la contract, cu rezilierea lui dacă stai doi ani mai jos de liga întâi, dacă muți echipa din oraș etc.

>Apropo, Stanciule, ce ai văzut la vânzătorii ăia de curele? Pe Pisas nu-l ținea nimeni de la adversar în marcaj, fiind evident pentru toți că omul nu poate pune probleme nici măcar printr-o preluare rezonabilă. Iar dacă o să-mi zici că nu tu i-ai adus pe toți, atunci de ce nu-ți pui demisia pe masa lui Lae Robu și a lui Titu Bojin pentru scăparea lucrurilor de sub control? Cine face transferurile la Poli, de trebuie să se arunce toată ziua pisica moartă de la Stanciu la Marin? Trebuie să bei gaz lampant să te scapi de Trandu – fotbalist, totuși, timișorean, la urma urmelor – să-i arunci pe Curtean sau Popovici ca să economisești 1.000 de euro cu Pisas luat de pe OLX.

De bun simț ar fi ca toate cele de mai sus să se întâmple premeditat, pentru o cauză pe care astăzi nu poți s-o dezvălui. Măcar dacă s-ar pune ceva la cale pentru îmbinarea proiectelor. Ar fi o treabă. Istoria îi va judeca pe decidenți. Dar dacă e neputință, atunci e și mai grav și fără vreo ieșire. În ambele situații o chestiune mi se pare certă: retrogradarea lui ACS va lăsa Timișoara cu o singură Poli. O fi bine?

Share
Published by
Eugen Sasu

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

5 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

5 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

10 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

11 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

11 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

13 ore ago