Categories: Primăria Timişoara

Vot din usa pentru proiectele pe lista suplimentara de la CL! Dar pentru care?

Lipsa sistemului electronic de vot din noua sală de consiliu a Primăriei Timișoara, dar și haosul care a domnit în ultimul plen au dus la o situație ciudată. Nu se știe exact care dintre proiectele de pe lista suplimentară au fost votate. Singura certitudine: proiectul legat de clubul sportiv.

După aproape cinci ore de ceartă, spre finalul plenului CL, consilierii PSD, prin vocea liderului de grup Alfred Simonis, au anunțat, marți seară, că nu votează cele opt proiecte de pe ordinea de zi suplimentară. Printre acestea, cel referitor la regulamentul de taxi, la reabilitarea Liceului „Loga”, două proiecte pentru anveloparea blocurilor, cel pentru modificarea regulamentului de organizare și funcționare a Sport Club Municipal Timișoara și cel pentru mutarea pieței de animale. Totuși, înduplecați de intervenția fostului lor coleg Radu Țoancă, social-democrații au votat proiectul referitor la clubul sportiv. Dacă n-ar fi făcut acest lucru, clubul nu ar fi putut primi Certificatul de Identitate Sportivă de la Ministerul Tineretului. Actul trebuie depus la Federația Română de Rugby până pe 19 februarie, pentru înscrierea în noul an competițional.

A urmat apoi un dialog halucinant, în condițiile în care social-democrații se pregăteau să părăsească sala. „Grupul împotriva Timișoarei revine. Nu vreți să se facă lucrări la Loga, ați încercat să boicotați și proiectele de dezvoltare a Timișoarei, acolo nu v-a ieșit, timișorenii știu deja ce faceți și vor avea grijă la vot”, a spus primarul Nicolae Robu. „Dacă ne cereți scuze că ne-ați făcut «Grupul împotriva Timișoarei votăm și și 5, și 6, Dacă nu, nu votăm”, a replicat Simonis. „Având în vedere că «Grupul împotriva Timișoarei» în urma intervenției mele și-a revizuit punctul de vedere, îmi retrag afirmația de dinainte și supun la vot”, a declarat primarul. Până la urmă, consilierii PSD au votat proiectele legate de Liceul Loga și anveloparea blocurilor.

Aproape din ușă, Alfred Simonis i-a spus primarului: „Mai faceți un pas, cereți-vă scuze că ne-ați făcut «Grupul împotriva Timișoarei» și votăm toate suplimentarele”. Robu n-a vrut să-și ceară scuze, astfel că, înainte să plece, Simonis i-a aruncat, peste umăr, că „orgoliul dvs este mai presus de interesele Timișoarei”. Între timp, se îndreptaseră spre ieșire și consilierii locali. „Victima” indirectă a acestei dispute este proiectul care prevedea prelungirea cu încă un an a termenului până la care taxiurile trebuie vopsite în alb. Pentru că sala de consiliu nu are încă sistem electronic de votare, consilierii ridică mâinile, iar secretarul numără. Funcționarii din aparatul primăriei urmăresc acum înregistrarea ședinței, pentru a stabili exact ce s-a votat de pe lista de proiecte suplimentare. Oficial, proiectul legat de taximetriști a trecut.

UPDATE:

Primarul Nicolae Robu spune că proiectul legat de amânarea vopsirii în alb a taxiurilor a trecut într-adevăr. „Termenul de trecere de la galben la alb s-a prelungit cu un an. Mai sunt câteva sute bune de taxiuri care încă sunt galbene și proprietarii lor au solicitat să mai prelungim cu un an, invocând o situație financiară mai precară pe care o au și faptul că ar prefera să-și întrețină mai bine mașinile decât să cheltuiască banii, nu mulți pe care-i au, pe schimbarea culorii. Noi am înțeles, în definitiv nu este asta o urgență pentru Timișoara să schimbăm culoarea taxiurilor, dar ne dorim totuși să tragem linie la un moment dat și să se poată știi că în Timișoara taxiurile sunt toate albe”, a spus edilul.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Susţinut şi de PSD, Dan Vatriş (PNL) şi-a depus candidatura pentru un nou mandat de primar al comunei Jebel

Primarul PNL al comunei Jebel, Dan Vatriş, şi-a depus candidatura pentru un nou mandat în…

41 de minute ago

CSU Politehnica Timișoara, trei medalii la Campionatul național de floretă tineret

Politehnica Timișoara a cucerit trei medalii la Campionatul Național de floretă, tineret. Ingrid Miti Bikfalvi…

44 de minute ago

Se pregătește cea mai nouă ediție a Ezoteric Fest

Expo Timișoara Internațional în parteneriat cu Camera de Comerț, Industrie si Agricultură Timiș vor organiza…

O oră ago

Studiul de prefezabilitate al sălii polivalente de la Timișoara este aproape gata

Acum, că problema stadionului nou al Timișoarei a fost ”rezolvată”, viceprimarul orașului abordează cel de-al…

O oră ago

Poate începe noul vot pentru bugetarea participativă, regulamentul a fost aprobat

Timișoara va avea și în acest an bugetare participativă, cetățenii urmând să decidă direct unde…

2 ore ago

În luna mai vom avea parte de evenimente deosebite la Ziua Porților Deschise a Școlii de Arte din Timișoara

O zi cât o primăvară întreagă! Flashmob de dans popular, dans modern și balet, ateliere…

2 ore ago