2,7 milioane de euro pentru agenda culturala a Timisoarei

Primăria Timișoara alocă, în 2016, peste 12,3 milioane de lei pentru festivaluri și manifestări culturale organizate pe parcursul anului. Cei mai mulți bani, adică 1 milion de lei, merg către proiectul „Timișoara – 300 de ani de lumină”. Vor primi bani, de asemenea, Revolution Festival, aflat la ediția a doua, sau JazzTM, dar și festivalul de muzică rock sau zilele cartierelor.

Agenda culturală a fost votată, marți, de consilierii locali, mai puțin social-democrații, care s-au abținut. A trecut un singur amendament, cel al independentului Flavius Boncea, care a solictat mutarea a 50.000 de lei de la capitolul „Timișoara Academică”, unde era prevăzută suma de 400.000 lei, la organizarea manifestărilor de genul Ziua Eroilor Neamului, Zilei Imnului, Ziua Drapelului, Ziua Marinei, Zilei Armatei Române și Zilei 1 Decembrie. Cea mai mare sumă, adică 1 milion de lei, va fi alocată proiectului „Timișoara – 300 de ani de lumină”. Acesta se va desfășura pe durata întregului an și va marca aniversarea a trei secole de când Eugeniu de Savoya a eliberat cetatea Timișoarei de sub stăpânirea otomană. Revolution Festival, organizat în colaborare cu sârbii de la Exit, va primi 900.000 de lei și va avea loc în luna iunie. Încă nu au fost anunțați artiștii care vor urca pe scenă la cea de-a doua ediție a evenimentului.

700.000 de lei vor fi alocați pentru toate manifestările organizate în luna decembrie, inclusiv Ziua Națională, Târgul de Crăciun și Revelionul. Jazz TM, aflat la ediția a patra, urmează să se desfășoare în perioada 1-3 iulie și va primi 650.000 lei. Aproape 640.000 de lei vor reveni Festivalului European al Spectacolului și Festivalului Dramaturgiei Românești, ambele puse la cale de Teatrul Național Timișoara. Festivalul Artelor Timișorene va primi 455.000 de lei, iar câte 400.000 lei vor merge către „Timișoara – Capitală Națională de Tineret”, Festivalul Rock, programat anul acesta în luna mai, dar și pentru Zilele Cartierelor sau Bega Bulevard, care va avea loc în iunie. Alte 800.000 lei vor fi alocați pentru „acțiuni suport pentru competiția Capitală Europeană a Culturii 2021”.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Resetarea la Poli

Scriam nu demult că „proiectul Poli” la fotbal nu mișcă nici măcar în campanile electorală,…

12 minute ago

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

13 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

13 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

18 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

19 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

19 ore ago