Categories: PoliticieniUltima ora

Adrian Orza: E foarte posibil sa candidez ca independent la Primaria Timisoara

Deși părea stabilit că Adrian Orza va fi candidatul ALDE la Primăria Timișoara, lucrurile au luat o altă întorsătură. Fostul țărănist susține că există șanse mari să candideze ca independent la PMT, la alegerile locale din 5 iunie.

De câteva luni, ALDE și Adrian Orza poartă discuții despre posibilitatea ca fostul viceprimar să candideze la Primăria Timișoara din partea partidului lui Călin Popescu-Tăriceanu. Negocierile păreau că merg bine, iar reprezentanții ALDE spuneau că până la începutul lui martie vor anunța oficial cine este candidatul pe care îl înaintează în lupta cu Nicolae Robu, pentru scaunul de primar al orașului. Totuși, la jumătatea lunii… încă nu s-a anunțat nimic. Deși se știa că Orza este dorit de ALDE, acesta avea de îndeplinit o condiție, respectiv să se înscrie oficial în partid. Fostul țărănist nu pare dispus să facă acest pas. „Nu am luat nicio decizie, nu o să mă înscriu. (…) Eu niciodată nu am spus că o să mă înscriu undeva. M-ați auzit pe mine să spun chestia asta? (…) Eu sunt dispus să candidez și legat de susținere… susținerile astea sunt legate de opțiunea cetățenilor, în primul rând, și de ceea ce-și dorește societatea timișoreană. Că e vorba de ONG-uri, că e vorba despre partide, asta este altceva. Societatea civilă este cea care va decide indirect, ca să spun așa, dacă dorește sau nu un candidat, altul decât Nicolae Robu”, a declarat, pentru deBanat.ro, Adrian Orza. Întrebat dacă va candida ca independent, fostul țărănist a declarat: „Este foarte posibil să se întâmple chestia asta”.

Consilierul local spune că inițial a vrut să renunțe la viața politică, însă s-a răzgândit, la cererea alegătorilor. „S-a întâmplat un lucru absolut interesant. În ultima perioadă de timp am primit foarte multe solicitări de la oameni, dintr-o anumită parte a societății civile, de-a mă face să mă răzgândesc legat de candidatură. Atunci am acceptat să mă mai gândesc și să vorbesc cu oamenii să văd ce cred ei. E foarte posibil să-mi depun candidatura (n.r. – ca independent)”, a mai afirmat Orza. ALDE Timiș nu știe când își va anunța candidatul la PMT. „Nu anunțăm încă. Mi-aș impune un termen… cât mai urgent, dar discuțiile încă nu s-au terminat. Cât putem de repede anunțăm”, a declarat, pentru deBanat.ro, Petru Ehegartner, liderul ALDE Timiș.

Share
Published by
Dariana Bratu

Recent Posts

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

O oră ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

2 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

2 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

3 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

3 ore ago

Modelul Piedone. Neavând voie să candideze, primarii PSD din Recaş şi Şandra vor să lase primăriile moştenire fiilor lor

Sâmbătă au venit deciziile definitive în privinţa candidaturilor primarilor PSD din Recaş şi Şandra, Teodor…

3 ore ago