Categories: Partide

Bojin urca spectaculos in lista PNL pentru CJ Timis! Candidatii vor avea targeturi

Prima reparație pe lista PNL pentru CJ Timiș. Lugojeanul Mihăiță Bojin va fi validat în locul lui Bogdan Ghelbere, care s-a retras din cursă. Oricum, nimeni nu are loc sigur: primii 22 candidați vor răspunde fiecare de câteva comune și, spun copreședinții, dacă nu-și fac targetul, zboară de pe listă. Totul, pe baza unor înțelegeri verbale.

A apărut prima retragere de pe lista PNL pentru consiliul județean. Bogdan Ghelbere, aflat pe poziția a șasea, a renunțat, afirmând că o astfel de candidatură nu este un scop în sine pentru el. Fostul PDL-ist a spus că a vrut să vadă doar care este percepția colegilor de partid asupra sa. „Am făcut o permutare, după ce Bogdan Ghelbere s-a retras. În locul lui îl vom valida pe Mihăiță Bojin. Oricum, bănuim că vor mai fi mișcări pe această listă”, a declarat, vineri, copreședintele PNL Timiș, Dan Popa. Acesta a spus și că locul pe listă nu este sigur pentru niciunul dintre candidați. Asta, pentru că fiecare dintre ei va trebui să muncească pentru partid. „Primii 21 candidati vor primi localități în care nu avem primari, ei vor primi targeturi de care depinde rămânerea lor pe lista finală. Nu vom retrage vechii responsabili de zone, dar răspunderea directă le va reveni candidaților. Nimeni nu este consilier județean dacă nu-și face targetul”, a afirmat Popa. Targetul nu înseamnă neapărat funcția de primar, pentru că, recunoaște copreședintele liberal, sunt localități în care PNL știe că nu va avea câștig de cauză. Contează însă cu siguranță numărul de consilieri locali și cel de voturi pentru consiliul județean „Cine vrea să fie consilier trebuie să muncească”, mai spune Dan Popa. Candidații care nu-și îndeplinesc targetul vor fi îndepărtați de pe listă după numărarea voturilor de la alegerile locale, iar ei își vor asuma acest lucru. Mihăiță Bojin este din zona Lugojului și, imediat după ce lista de consilieri județeni a fost făcută publică, nu puține au fost vocile care au spus că PNL ignoră total al doilea municipiu din Timiș.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Actuala administrație, nevoită să se vadă înfrântă, după ce nu mai deține majoritatea în plenul CLT

Fragilitatea unei majorități pierdute de actuala administrație a primăriei Timișoara s-a văzut, marți, la ședința…

9 ore ago

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

12 ore ago

Primăria Timișoara începe munca la noul adăpost pentru câini

În ședința extraordinară a Consiliului Local de astăzi, s-a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru construirea…

13 ore ago

Spectacol total în derby-ul campionatului. CFR învinge campioana şi şi-a asigurat meciul pentru aurul naţional

Marţi, de la o oră neconvenţională, 12, s-a disputat un meci important din cadrul play-off-ului…

14 ore ago

Uite cum să alegi un lampadar potrivit pentru orice cameră

Ai terminat de decorat casa. Ai ales vopseaua și covorul, ai așezat canapeaua și ai…

14 ore ago

Dominic Fritz anunţă lucrări pentru modernizarea zonei Badea Cârţan

Primarul Dominic Fritz a fost în Piaţa Badea Cârţan, anunţând că au fost demarate lucrări…

16 ore ago