Categories: Politicieni

Ce arunca PSD e bun la PMP! De exemplu, primarita din Secas

Președintele PSD Timiș, Sorin Grindeanu, anunța, săptămâna trecută, că toți primarii partidului, cu o singură excepție, vor mai fi candidați pentru un nou mandat. Excepția se numește Simona Magdin, primarul din Secaș, condamnată la un an de închisoare pentru abuz în serviciu. Ea a fost luată de bună de MP și va candida în altă comună!

Simona Magdin a fost declarată incompatibilă de către ANI deoarece deținea simultan cu calitatea de edil aceea de administrator al unei firme. Mai mult, în ultimul timp, Magdin a emis pretenții la PSD să candideze la Primăria Ghizela, deoarece și-a ridicat o casă acolo. Asta, în condițiile în care în comuna respectivă este primar PSD în funcție. Respinsă de social-democrați, Magdin și-a găsit repede un partid: e vorba de Mișcarea Populară. Ea va candida pentru acest partid, însă nu la Secaș, ci la Ghizela. Traseismul Simonei Magdin se aplică nu doar la localități, ci și la partide. Ea a câștigat alegerile la Secaș candidând pentru PDL. În toamna lui 2014 a trecut la PSD prin celebra Ordonanță a traseiștilor, iar acum s-a mutat la PMP. „Da, sunt traseistă!”, recunoștea Magdin, în iunie 2015, pentru Renașterea Bănățeană.

Simona Magdin a fost racolată în MP de un alt politician plimbăreț, Sorin Cociobea. „Este singurul primar femeie din Timiș și, spre bucuria mea, se alătură echipei Mișcării Populare, va candida la Ghizela. Sper să avem cât mai multe doamne atât în conducerea pe județ, cât și pentru posturile de consilieri. Cu cât mai multe, cu atât mai bine. Pentru restul localităților am trecut de pragul de 50 de candidați pentru primari. Suntem în continuă dezvoltare. Avem din ce în ce mai multe organizații constituite în județ, în jur de 60, dar nu pot să dau numărul exact, pentru că nu am situația la zi. Ea a fost membru PDL și, din motive care au ținut de interesul comunității pe care o reprezenta, când a fost dată acea ordonanță a trecut la PSD (…) A fost interesată să atragă fonduri pentru comunitate, nu a făcut schimbarea în interes personal (…) În ceea ce privește trecutul penal, pot spune că atât procurorul, cât și avocatul, neavând o decizie definitivă în dosarul acesta, au cerut clasarea dosarului. Atât timp cât nu există o sentință definitivă… (…) Dacă într-adevăr vom avea o sentință definitivă care să o încrimineze pe doamna primar, cu siguranță va suporta consecințele. La momentul acesta nu am date care să mă determine să nu accept candidatura din partea MP”, a declarat, pentru deBanat.ro, Roxana Iliescu, președintele MP Timiș.

Share
Published by
Iulia Avram

Recent Posts

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

4 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

5 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

5 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

6 ore ago

Jurnal de campanie(6). În “lupta” sa second hand cu “clanurile”, Robu îşi asumă acum meritele unui om care nu mai poate reacţiona: Horia Vermeşan

Cu voturile clanurilor imobiliare ale romilor asigurate de Cristopher Cîrpaci, Nicolae Robu a încercat un…

7 ore ago

Alianţa Drepta Unită şi-a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean. Alin Nica ocupă prima poziţie, fiind urmat de doi tineri din USR, respectiv Forţa Dreptei

Alianţa Dreapta Unită (USR, Forţa Dreptei, PMP) a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean Timiş. În…

8 ore ago