CJ Timis cere bani europeni pentru doua descarcari de pe autostrada! Un proiect e sigur

Consiliul Județean Timiș vrea să facă, pe bani europeni, două descărcări de pe autostradă, dar și să modernizeze trei drumuri județene. Proiectele vor fi depuse la ADR Vest, pentru finanțare, până în luna noiembrie. Sunt aproape 94 de milioane de euro la dispoziția consiliilor județene din vestul României.

Prioritatea de investiții „Stimularea mobilității regionale prin conectarea nodurilor secundare și terțiare la infrastructura TEN-T”, inclusiv a nodurilor multimodale vizează consiliile județene din Regiunea Vest. Consiliul pentru Dezvoltare Regională Vest a aprobat deja lista proiectelor propuse pentru finanțare, precum și lista de rezervă. Banii pot fi acordați pentru modernizarea rețelei de drumuri județene care asigură conectivitatea cu rețeaua TEN-T, pentru construcția/modernizarea variantelor ocolitoare cu statut de drum județean aflate pe traseul drumului județean respectiv, construirea unor noi segmente de drum județean pentru conectarea la autostrăzi sau drumuri expres, dar și pentru piste de biciclete, trasee pietonale sau stații pentru transport public de pe traseul drumului județean finanțat. Proiectele trebuie depuse până cel târziu în data de 16 noiembrie.

Suma disponibilă este de 93,54 milioane de euro, iar proiectele pot avea valori cuprinse între un milion și 50 de milioane de euro, cu o contribuție din partea consiliilor județene de cel puțin 2% din totalul cheltuielilor eligibile. CJ Timiș are trei proiecte pe lista aprobată deja și două pe lista de rezervă. Proiectele aprobate sunt cel referitor la nodurile de descărcare circulaţie Autostrada A1 la Bethausen şi Șanoviţa, pentru interconectare cu DJ 609, DJ 609B, DJ, 609C, DJ 681C şi DJ 609A, modernizarea DJ 693 pentru interconectare la A1 și modernizarea a 20 kilometri din DJ593, care are în total 35,9 kilometri. Pe lista proiectelor de rezervă sunt nodul de descărcare circulaţie Autostrada A1 la Recaş, pentru inteconectare DN 6 şi DJ 592, și reabilitarea DJ 684, pe traseul DN 68A (Coşava) – Tomeşti – Luncanii de Sus.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

2 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

3 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

8 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

9 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

9 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

10 ore ago