Categories: Primăria Timişoara

Inca o promisiune: ANL va construi 120 de apartamente pentru tineri, medici si profesori

La Timișoara ar putea începe, poate chiar în acest an, construcția de locuințe ANL, care urmează să fie închiriate. Din 2009, în orașul de pe Bega nu s-a mai ridicat niciun bloc în regim ANL. Primarul Nicolae Robu spune că e doar o coincidență că acest lucru se întâmplă într-un an electoral.

În Timișoara există 280 de apartamente construite de ANL în zona Miloia, ultimele fiind ridicate în anul 2009. De atunci, în afară de promisiuni, nu s-a mai mișcat nici măcar o cărămidă. Asta, deși, în 2013, primarul Nicolae Robu anunța construirea, tot prin ANL, a 500 de apartamente și a aproximativ 100 de case, prin programul „Locuințe prin credit ipotecar”, care se adresează persoanelor care doresc să contracteze o locuinţă construită prin ANL. Acum, Robu susține că, în zona Ion Ionescu de la Brad, vor fi ridicate patru blocuri a câte 30 de apartamente. Două imobile vor fi destinate tinerilor, iar câte unul profesorilor și medicilor. „Este vorba despre o etapizare a lucrărilor. Blocurile vor fi în regim S+P+6E și vor putea fi închiriate de tineri, în același regim ca și locuințele de pe Miloia. Pentru blocurile destinate profesorilor și medicilor urmează să încheiem protocoale cu Direcția de Sănătate Publică și Inspectoratul Școlar Județean”, a declarat, marți, primarul Robu.

O dată pentru începerea construcției nu s-a stabilit încă, pentru că totul depinde de ANL, primăria având doar obligația de a asigura, pe lângă teren, și utilitățile. „Am stabilit, de asemenea, să identificăm un teren pe care să se construiască pentru tineri 50 case, cu un teren aferent de 300 mp”, a mai spus Robu. Edilul susține că este doar o simplă coincidență anunțarea unor astfel de investiții într-un an electoral. „Programul ANL nu este unul scornit acum, este unul inițiat cu mulți ani în urmă, acum este reactivat. A existat o perioadă de stagnare”, a mai afirmat primarul. La rândul lui, Consiliul Județean Timiș promite, de ceva vreme, construirea câtorva zeci de apartamente la fosta unitate militară din Giroc, însă totul este doar în faza de proiect.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

42 de minute ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

O oră ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

7 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

7 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

8 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

9 ore ago