Categories: PoliticieniUltima ora

Raducanu nu uita si nu iarta: PSD e debusolat! Grindeanu: La alegeri trebuie sa faci cel putin 5%!

UNPR Timiș suferă că a fost lăsată pe dinafară de PSD. Deputatul Ion Răducanu susține că social-democrații vor să-i mai „plimbe” pe progresiști vreo lună, până să-i anunțe dacă vor alianța preelectorală, și aruncă săgeți înspre Sorin Grindeanu, președintele PSD Timiș. Acesta spune sec: există atât un protocol care va fi discutat de la localitate la localitate, cât și un prag electoral de 5%.

UNPR pare un partid debusolat, după ce președintele Gabriel Oprea a renunțat, joi, la funcția supremă. Liderul organizației Timiș, deputatul Ion Răducanu, e nemulțumit de atitudinea pe care o au social-democrații, pe care îi acuză că vor să-l mai… plimbe câteva săptămâni! „Înțelegerile mele cu PSD Timiș n-au avut un final fericit. Sorin Grindeanu mi-a transmis cu lacrimi în ochi – nu le-am văzut, dar cred că le avea – că nu putem face alianță acum. E prietenul meu, unul din cei 12 care, la un moment dat, m-a exclus din PSD, așa că l-am întrebat «De ce?». Mi-a răspuns că au fost trei lideri de la București, care i-au spus că nu prea vor să facă alianțe și să ne mai plimbe puțin. Nu suntem orbi, ne putem plimba și singuri”, a declarat, vineri, Răducanu. Vizibil deranjat de faptul că social-democrații nu vor, cel puțin momentan, să se lege la cap cu progresiștii, deputatul dă vina pe… liderii slabi ai PSD din acest moment. „PSD Timiș, dar nici partidul la nivel național, n-a mai avut niciodată o conducere atât de slabă până acum. Debusolarea din PSD va aduce mari prejudicii. Asta e organizație de forță? Cum să-l dea la o parte pe Titu Bojin, care are 40-45% în sondaje?”, afirmă Răducanu.

Șeful PSD Timiș, Sorin Grindeanu, nu vrea să comenteze „ieșirile” lui Răducanu decât săptămâna viitoare. „Suntem un partid democratic, iar în ședința Biroului Permanent de joi, 3 martie, am decis că săptămâna viitoare vom face o evaluare a fiecărei organizații locale în parte. Nu iau niciodată decizii fără să mă consult cu colegii mei. Înțeleg supărarea domnului Răducanu, dar, din câte știu, între PSD și UNPR există un protocol semnat la nivel național. Nu vreau să comentez acum aceste ieșiri, voi comenta după ședința BPJ de săptămâna viitoare. După analiza din fiecare organizație vom vedea dacă are rost să facem alianțe preelectorale și să mergem pe liste comune… Despre alianțele postelectorale ce să spun? Trebuie să faci cel puțin 5%. În plus, cine îl dă la o parte pe Titu Bojin?”, a declarat, pentru deBanat.ro, Grindeanu.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

3 ore ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

7 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

7 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

7 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

8 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

9 ore ago