Categories: Invatamant

S-au terminat inscrierile in clasa zero: Generala 30 detine recordul, cu 11 clase!

Nebunia înscrierilor în clasa zero a luat sfârșit. Părinții au avut timp până vineri să-și înscrie copiii în anul școlar 2016/2017. Mai multe școli din județ au avut nevoie de clase suplimentare pentru a face față cererii. Cele mai multe clase au fost adăugate la Școala Generală nr. 30 și la Liceul „Moisil”.

Timp de câteva săptămâni, părinții și-au putut înscrie copiii în clasa zero. Prima etapă, cea care se axează doar pe numărul de elevi care vor intra în învățământul primar din 2016, nu și la clasele în care vor fi repartizați ei, s-a încheiat. Așa cum era se estima, anumite școli au fost luate cu asalt de părinți. Conform legii, dacă elevii aparțin de o anumită circumscripție, Inspectoratul Școlar Timiș este obligat să le găsească un loc la școala din zonă. „Consiliul de administrație a ajustat planul de școlarizare atât la unitățile de învățământ care aveau elevi înscriși din circumscripție peste numărul de locuri, acordând clase în plus, cât și la unitățile de învățământ care au preconizat un număr mult mai mare de locuri decât cele ocupate în perioada descrisă anterior, prin diminuarea numărului de clase”, spun reprezentanții ISJ Timiș.

Următoarele școli au primit clase în plus față de cele aprobate inițial: Liceul Teoretic Giroc (o clasă în plus, în total trei clase), Școala Gimnazială Chișoda, arondată Liceului Teoretic Giroc (o clasă în plus, în total două clase), Școala Gimnazială nr. 32 Lugoj ( o clasă în plus, în total două clase), Colegiul Național Bănățean (două clase în plus, limba română, în total șase clase), Școala Gimnazială nr. 16 (două clase în plus, limba română, în total șase clase), Școala Gimnazială nr. 19 (două clase în plus, limba română, în total șapte clase), Școala Gimnazială nr. 2 (o clasă în plus, în total patru clase), Școala Gimnazială nr. 21 (o clasă în plus, în total patru clase), Școala Gimnazială nr. 24 (patru clase în plus, în total nouă clase), Școala Gimnazială nr. 27 (o clasă în plus, în total trei clase), Școala Gimnazială nr. 30 (cinci clase în plus, în total 11 clase), „Grigore Moisil” (cinci clase în plus, în total nouă clase), Școala Gimnazială nr. 6 (o clasă în plus, în total trei clase), Școala Gimnazială nr. 7 (două clase în plus, în total opt clase), „Antim Ivireanul” (o clasă în plus, în total două clase) și Waldorf (o clasă în plus, în total două clase). „La unitățile de mai sus, dar și la alte unități la care nu s-a acordat clasă suplimentară, CA al ISJ a ajustat planul și prin acordarea unor locuri în plus față de maximul de 25 elevi pe clasă, dar doar pentru copiii care aparțineau circumscripției școlare și fie s-au înscris, fie aveau bifată opțiunea de revenire în unitate, în caz de respingere la o unitate de învățământ de care nu aparțineau. După încheierea celei de a treia faze a etapei I, dacă locurile nu au fost ocupate de cei ce aveau bifată revenirea, unitățile de învățământ vor rămâne cu colective de elevi de 25 pe clasă”, mai spun reprezentanții ISJ.

Au existat și școli la care numărul de clase a fost diminuat. Este vorba despre: Școala Gimnazială Cărpiniș, Școala Gimnazială Bacova, Liceul Deta, Școala Gimnazială Gavojdia, Școala Gimnazială Jebel, Școala Gimnazială Jimbolia, Liceul Lovrin, Școala Gimnazială nr. 1 Sânnicolau Mar, Liceul Mincu pentru Școala nr. 26, Școala Gimnazială nr. 1 pentru structura Școala 4 și Școala Gimnazială Cenad. Conform reprezentanților ISJ, în anul școlar 2016/2017, în Timiș vor exista 292,7 clase, cu aproximativ 20 mai mult decât se estima.

Share
Published by
Dariana Bratu

Recent Posts

Program de lucru al RETIM pentru 1 mai și Sărbătorile Pascale, Zona 1 și Zona 0 a județului Timiș

Compania RETIM, liderul în gestionarea deșeurilor din județul Timiș, aduce la cunoștința clienților și colaboratorilor…

31 de minute ago

Programul de lucrări al SDM în ziua de 30 aprilie 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 30.04.2024, unde se vor executa reparaţii…

O oră ago

Prefectul Mihai Ritivoiu îi răspunde lui Alin Nica, pe tema procesului cu CJT: ”Disperare fantastică? O fi, dar nu la mine”

La câteva ore de la declarațiile de presă ale lui Alin Nica, pe tema procesului…

14 ore ago

Dominic Fritz și Alin Nica și-au depus candidaturile la funcția de primar al Timișoarei și președinte al Consiliului Județean Timiș

Alianța Timișoara Unită, care îl susține pe Dominic Fritz la Primăria Timișoara, respectiv Alianța Dreapta…

15 ore ago

Dominic Fritz are carte nouă de rezidență permanentă în Timișoara

Dominic Fritz, primarul Timișoarei, a primit o carte de rezident din partea autorităților române și…

17 ore ago

Jurnal de campanie (8). Patologia minciunii. Robu minte de îngheaţă apele chiar şi atunci când minciuna e de prisos

Fostul primar Nicolae Robu minte cu o debordantă naturaleţe chiar şi atunci când minciuna este…

19 ore ago