Categories: Primăria Timişoara

Vom merge la spa tot in Ungaria! Nu se va face aquapark in Timisoara

Amatorii de distracții acvatice vor trebui să se îndrepte tot spre Ungaria. Primăria Timișoara nu va construi un aquapark, pentru că un astfel de proiect nu poate primi bani de la UE, așa că singura speranță rămâne un investitor privat. Când și dacă va apărea acesta nu se știe.

În luna iulie 2015, consiliile de cartier au trimis CL Timișoara o adresă prin care spuneau că locul cel mai potrivit pentru construirea unui aquapark este zona Mehala. Cu doar câteva săptămâni înainte, într-o altă ședință a CL, consilierii Daniel Idolu și Nistor Geană propuseseră același teren. „Îmi doresc foarte mult un aquapark. Ce facem noi trebuie să fie cel mai tare din această parte de Europa, altfel va fi greu să-l susținem, iar oamenii vor opta să meargă în locuri mai spectaculoase (…) Nu mă surprinde că oamenii din Mehala își doresc să fie un aquapark foarte aproape de locul în care trăiesc ei, dar simpla lor dorință nu e suficientă pentru a se decide asupra unei investiții care va costa foarte mult”, spunea, la vremea respectivă, primarul Nicolae Robu. Edilul afirma că va fi realizat un studiu de fezabilitate care să stabilească locul perfect pentru un aquapark.

Totul a rămas însă doar în stadiul de discuție și nici nu va deveni realitate prea curând. Cel puțin, nu având municipalitatea ca principal investitor. La cea de-a doua audiență online, pe Facebook, primarul Nicolae Robu a explicat de ce. „Nu se va face un aquapark în Timișoara, un astfel de proiect nu este eligibil pe fonduri europene. Noi eram pregătiți să facem un aquapark, tocmai decisesem să dăm drumul unui studiu de fezabilitate, sperând că un astfel de proiect va putea primi finanțare pe fonduri europene, pe programele 2014/2020. Am constatat însă, cu amărăciune, că numai pentru stațiuni se pot finanța astfel de proiecte și, prin urmare, cum Timișoara, cu toate calitățile ei multiple, totuși stațiune nu e, nu suntem eligibili pentru un astfel de proiect”, a declarat edilul.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

3 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

3 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

4 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

5 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

5 ore ago

Modelul Piedone. Neavând voie să candideze, primarii PSD din Recaş şi Şandra vor să lase primăriile moştenire fiilor lor

Sâmbătă au venit deciziile definitive în privinţa candidaturilor primarilor PSD din Recaş şi Şandra, Teodor…

5 ore ago