Categories: Politicieni

Bojin s-a inscris oficial in UNPR! PSD Timis, despre fostul lider: E un traseist care s-a autoexclus

Pentru Titu Bojin, PSD a devenit oficial istorie. Acesta s-a înscris oficial în UNPR marți seară, ca să-și poată depune candidatura pentru un mandat de consilier județean. Social-democrații sunt categorici: Bojin e un traseist care „s-a autoexclus moral și politic”.

Răspunsul solicitat de Titu Bojin de la BEC – căruia i s-a solicitat să precizeze dacă un independent poate candida pe lista vreunul partid – a venit marți după-amiază, dar… a fost ambiguu. „Cei de la BEC au pasat responsabilitatea la BEJ. De la BEJ mi s-a spus că pot depune actele în această formulă, dar candidatura mea ar putea fi apoi contestată. În aceste condiții, am semnat, înainte de a duce actele, adeziunea la UNPR. Îmi cer scuze timișenilor, dar numai astfel puteam fi, așa cum mi-am propus, candidatul lor”, ne-a declarat Bojin. Acesta spune că nu avea altă variantă, pentru că ținta sa rămâne un nou mandat de președinte al CJ, cursă în care nu vrea să facă figurație. Titu Bojin nu pleacă în UNPR cu niciunul dintre primarii PSD, cel puțin nu oficial. „Nu am dușmănii cu nimeni (…) Primarii nu trebuie să plece cu mine în alt partid, trebuie să-mi dea voturile din localitățile respective. Am promis că nu voi lua alți oameni, care să plece cu mine”, a mai afirmat fostul social-democrat.

Reprezentanții PSD Timiș spun acum că fostul lor președinte „a demonstrat că nu se ridică la nivelul unei organizații politice solide și performante”. Gestul lui Titu Bojin a fost taxat dur de foștii colegi, care nu au făcut economie de cuvinte grele. „Niciodată liderii PSD nu au părăsit și nici nu au trădat partidul, acceptând deciziile forurilor statutare (…) Cu regret constatăm că domnul Bojin alege calea traseismului și a pus interesul personal mai presus de cel al partidului. Ultima încercare a lui Titu Bojin, când a transmis presei o informație falsă și anume că nu mai face parte din PSD ca urmare a excluderii sale din organizația Remetea Mare, demonstrează, fără echivoc, cât de mult s-a îndepărtat de valorile social-democrate și de oamenii care l-au susținut pentru a ocupa poziții cheie în acest județ. Nimeni nu l-a exclus pe Titu Bojin din PSD Timiș, el s-a autoexclus moral și politic”, se precizează într-un comunicat al PSD Timiș. În 2012, Bojin a devenit președinte al CJ Timiș după ce a fost votat de peste 138.000 de alegători.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

3 minute ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

4 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

5 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

5 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

6 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

6 ore ago