Candidat cu ghinion: directorul Camerei Agricole, impiedicat de consilierii judeteni in cursa electorala

Directorul executiv al Camerei Agricole Timiș n-a fost lăsat să-și dea demisia! Coraș Ardelean voia să rămână simplu angajat, ca să poată candida, pentru a treia oară, la primărie în comuna Mașloc. Consilierii județeni au trântit de două ori proiectul în ultimul plen, așa că Ardelean nu are altă soluție decât să plece de tot din instituție.

Situație inedită în cel mai recent plen al CJ Timiș. Pe ordinea de zi figura un proiect care prevedea aprobarea „raportului de serviciu al domnului Coraș Ardelean prin mutarea definitivă de pe funcția publică de conducere de director executiv pe funcția publică de execuție vacantă de consilier clasa I gradul profesional superior de la Centrul Agricol Timișoara în cadrul Camerei Agricole Timișoara”. Mutarea ar fi trebuit să intre în vigoare chiar de joi, 21 aprilie. Ardelean intenționează să candideze la Primăria Mașloc, din partea Partidului România Unită. Conform Legii 188, dacă un funcționar cu funcție de conducere vrea să candideze la alegeri, el trebuie să renunțe la aceasta. Aflat pe funcție de execuție, candidatura este permisă. Exact asta a încercat să facă și Coraș Ardelean. Surpriză însă! Consilierii județeni au respins proiectul și, pentru că s-a considerat, în prima fază, că nu s-a înțeles exact care este situația, s-a votat a doua oară. Cu tot cu explicațiile lui Ardelean, aleșii au trântit din nou proiectul! „Nu înțeleg ce s-a întâmplat. Am dreptul să candidez, nu știu de ce a căzut proiectul”, a spus, la final, Coraș Ardelean. În aceste condiții, dacă vrea totuși să fie primar la Mașloc, el are la dispoziție doar varianta extremă de a renunța de tot la statutul de angajat la Camera Agricolă. Și va trebui să se hotărască foarte repede, pentru că dosarele de candidatură trebuie depuse până în 26 aprilie. Ar fi treia oară când Coraș Ardelean încearcă să devină primar la Mașloc. În 2008, după prima numărătoare a voturilor, a avut cu două mai multe decât contracandidatul său. Acesta a depus contestație și, după renumărare, a avut câștig de cauză cu… un vot în plus! În 2012, lui Ardelean i-au lipsit exact… șapte voturi pentru a fi declarat câștigător.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

4 ore ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

9 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

9 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

9 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

10 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

11 ore ago