Categories: Sănătate

CJAS Timis si Spitalul „Victor Babes” cad la pace… deocamdata! In iunie nu vor fi bani de salarii

CJAS Timiș a acceptat să ofere o sumă mai mare de bani, pentru două luni, Spitalului Clinic „Victor Babeș”, după ce conducerea unității a declarat că nu se vor mai trata decât urgențele. Motivul supărării celor de la „Babeș” a fost suma foarte mică propusă de CJAS Timiș în actul adițional pentru următoarele trei luni.

Cu datorii de peste 3 milioane de lei, acumulate din 2015 și până în prezent, conducerea spitalului a anunțat, miercuri, că nu a putut semna actul adițional la contractul-cadru cu CJAS Timiș, având în vedere că suma propusă era una mult prea mică în comparație cu cheltuielile reale ale unității sanitare. După ce spitalul a anunțat că nu va mai trata decât urgențe, reprezentații CJAS au acceptat o negociere. Astfel, s-a hotărât mutarea unei sume aferente lunii iunie, din contract, pe lunile aprilie și mai. Această variantă însă ar putea să aibă repercusiuni, pentru că fondurile mutate lasă luna iunie aproape fără bani. În lunile aprilie și mai, spitalul va primi câte 600.000 de lei, în comparație cu 460.000 cât a primit până acum. Ce rămâne pentru iunie? Doar 120.000 de lei.

„Au fost de acord să mutăm din luna iunie, din ultima lună a trimestrului, cazurile contractate pentru lunile aprilie și mai. Adică să suplimenteze cazurile contractate pentru aprilie și mai la valoarea reală, rămânând ca iunie să fie descoperită. Până atunci, va trebui să ne întâlnim la nivel național cu Comisia de Mediere, să vedem ce facem cu cazurile din urmă validate și nedecontate și să vedem ce facem cu luna iunie, care rămâne descoperită. Ei susțin că din punct de vedere legal nu pot valida cazuri contractate peste valoarea de contract, dar noi nu putem nici să refuzăm pacienții, nici să-i trimitem acasă. Sunt un pericol biologic pentru populația sănătoasă. Activitatea spitalului se va desfășura normal când voi avea fizic în mână acel contract și îl vom semna ca și comitet director (…) Asta înseamnă că vom putea da salariile pentru luna aprilie și mai, iunie nu. Tot ce s-a făcut acum a fost o amânare pentru luna iunie a aceleiași probleme. În iunie nu vom avea bani de salarii”, spune dr. Voichița Lăzureanu, managerul Spitalului „Victor Babeș”.

Share
Published by
Dariana Bratu

Recent Posts

Competiție de bodybuilding în premieră în România, întâlniri cu Iepurașul, premii și distracție, toate la Iulius Town Timișoara

România găzduiește în acest weekend, 26 – 27 aprilie, Campionatul Balcanic de Culturism și Fitness,…

2 ore ago

Timp de o lună, trafic închis pe două artere din Timişoara

În perioada 26.04.2024 – 25.05.2024, traficul rutier va fi închis, pentru executarea lucrărilor de întreținere…

3 ore ago

Primăria Timișoara vrea să mute canotorii la baza Agenției Naționale pentru Sport din Parcul Rozelor

Presat să găsească o locație pentru găzduirea canotorilor de la CSM Timișoara, după ce le-a…

13 ore ago

Primăria Timișoara reia demersul preluării rețelei de termoficare a orașului

Promovată în urmă cu ceva timp, dar lăsată deoparte din cauză că nu se putea…

13 ore ago

Alin Nica: În patru ani, Dominic a schimbat multe în Timișoara. PSD nu s-a schimbat, pericolul e acolo.

Alianța dreptei Unite este formată din susținători ai valorilor de dreapta și din oameni care…

16 ore ago

Şansa salvării vine sâmbătă

CSC Dumbrăviţa se află în fața unui nou joc ce îi poate asigura, din punct…

17 ore ago