Categories: Primăria Timişoara

Haos in trafic la… Semaforisoara, din cauza gropilor! Firmele vor fi amendate candva / FOTO

Sutele de semafoare amplasate în Timișoara creează efecte în trafic chiar și înainte de a intra în funcțiune. E plin de șanțuri și gropi, lăsate nesemnalizate, iar nervii șoferilor sunt puși la grea încercare. Primarul Nicolae Robu spune că firmele vor fi amendate.

Proiectul de management al traficului, pus în practică de asocierea Swarco Traffic Romania SRL – SC Avitech SRL – SC Swarco Mizar SpA, trebuie finalizat până la 30 iunie. Vor fi semaforizate 44 de noi intersecții, vor fi modernizate semaforizările în alte 90 de intersecții, vor fi montate 13 radare de informare, dar și 37 de sisteme de detecție a trecerii pe roșu, precum și mai multe panouri pe care vor fi afișate diverse informări. În total, în 134 intersecții vor fi montate 230 de camere video. În ultimele săptămâni, s-a muncit intens pe acest proiect, astfel că întreg orașul este brăzdat de tot felul de șanturi și în fiecare zi, acolo unde nici nu te aștepți, apar unele noi. Consecința? Cozi interminabile în trafic și mulți nervi pentru șoferi. În plus, dincolo de timpii prelungiți de așteptare, șoferii mai trebuie să fie atenți și la gropile temporare, dar nesemnalizate. „Faptul că se lucrează pe o arie extinsă este un lucru firesc. Acest proiect a avut la dispoziție un termen foarte scurt pentru implementare, din cauza contestațiilor și clarificărilor desfășurate pe doi ani și ceva, dar este inadmisibil ca firmele care execută lucrările să nu corecteze după ce le încheie. Procedează cam la fel cum au făcut și firmele care au dus fibra optică în subterană. O să le dăm amenzi, le-am atras atenția, dar nu am văzut o schimbare de atitudine”, a spus, pentru deBanat.ro, primarul Nicolae Robu. Proiectul costă 23,8 milioane de lei și trebuie să fie gata până la finele lunii iunie, dacă primăria nu vrea să piardă banii europeni.

Invalid Displayed Gallery

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Cartierul Tipografilor rămâne cel mai scump din Timișoara

Cartierul Tipografilor continuă să rămână surpriza imobiliară a Timișoarei. Prețurile cerute pentru locuințele de aici…

2 ore ago

Buziașul caută furnizor pentru trei microbuze electrice, pentru realizarea transportului în comun

Orașul Buziaș dorește introducerea transportului în comun în localitate, dar și în localitățile din jur.…

2 ore ago

Ada Hausvater, directorul general al Teatrului Național din Timișoara, inclusă în Capital Top 100 Manageri, ediția 2024

Capital Top 100 Manageri reprezintă rezultatul analizei desfășurate la nivel național, privind rezultatele manageriale notabile și…

4 ore ago

Vinerea Patimilor, zi de post negru

Vinerea Mare reprezintă pentru creștinii ortodocși ziua când a fost răstignit pe cruce Fiul lui…

4 ore ago

Seria cu Vâlcea începe în Vinerea Mare

Baschetbaliștii de la SCM Timişoara dispută cu începere de astăzi ultima serie din play-out. Ei…

5 ore ago

Disoluţia PNL. Studiu de caz: cum au fost abordate speţele Alin Nica şi Iulian Dumitrescu

Orice grup, organizaţie, societate funcţionează după nişte reguli. Aşa e în firea lucrurilor. Dacă e…

5 ore ago