Categories: Politicieni

Din cauza afiselor din statiile de tramvai, Dugulescu il ameninta pe Robu cu plangere penala

Contre preelectorale între Marius Dugulescu, candidatul PMP la Primăria Timișoara, și actualul edil-șef Nicolae Robu. „Popularul” e nemulțumit că Poliția Locală l-a pus să-și dea jos reclamele din stațiile de transport în comun și îl acuză pe Robu de abuzuri. Primarul l-a numit pe Dugulescu… infractor.

Marius Dugulescu, candidatul PMP la Primăria Timișoara, a depus și o plângere în instanță după ce Poliția Locală i-a cerut să scoată panourile publicitare amplasate în mai multe stații de transport în comun. De fapt, firma de publicitate prin care au fost montate panourile a fost contactată de Poliția Locală, care a cerut ca reclamele să fie date jos. Asta deși, susține Dugulescu, totul e perfect legal. „Pentru că mi-a fost interzis să-mi pun corturi în Timișoara, am contractat zece stații de tramvai care le-am mai folosit și în campaniile din 2008 și 2012. Am realizat acel afiș, fără a încălca în niciun fel legea electorală. După ce au apărut vineri aceste panouri, seara, la Poliția Locală, alertă maximă! Poliția Locală s-a autosesizat și a început investigațiile, astfel că luni, la ora 8 dimineața, a fost chemată firma, pentru a da explicații, și s-a eliberat câte un proces-verbal pentru fiecare stație de tramvai. PMP a fost sancționat cu avertisment și s-a dispus imediat neutralizarea afișelor. Cum a reușit Poliția Locală să-și dea seama că acele panouri ar avea vreo problemă? Luni dimineața, la ora 8, aveau deja copii după autorizații, din arhiva primăriei. Ce persoană a primit aviz să intre la arhivă și să ia aceste documente?”, se întreabă Dugulescu.

Candidatul „popularilor” consideră că este vorba despre un abuz și spune că a înaintat în instanță plângere contravențională „pentru aceste fapte săvârșite de Poliția Locală la comanda primarului Robu”. „Dacă domnul primar nu respectă legea, următoarea fază este penală și abuz în serviciu”, a mai afirmat Dugulescu. Nicolae Robu spune că nu știe despre ce vorbește contracandidatul său. „Habar n-am ce declară acest infractor care a umplut orașul cu reclame electorale și nici nu sunt curios să aflu. Îmi e suficient să știu că este dezavuat până și de coreligionarii săi, de neoprotestanți, cetățeni corecți și cu bun simț, nu ca el, care-și face biserica de râs”, a transmis Robu.

Share
Published by
Dariana Bratu

Recent Posts

Un octogenar plecat cu bicicleta a făcut o greşeală şi nu a mai ajuns acasă

Din păcate, va fi un Paşte trist pentru familia unui biciclist din judeţul Timiş, care…

21 de minute ago

Săptămâna trecută a câştigat titlul Balcanic la Timişoara, iar acum e campioană europeană în Spania

Sportiva timișoreană Mădălina Stanca este un adevărat tsunami competițional. Tânăra e de neoprit și își…

2 ore ago

Gest de neînţeles înainte de Paşte! Un bărbat s-a autoincendiat în grădina casei sale

Sâmbătă, 4 mai 2024, în jurul orei 14:30, polițiștii Secției 1 Rurale Timișoara au fost…

3 ore ago

Viitorul Institut Oncologic Timișoara va avea un centru de transplant medular și afereză celule stem

În prag de Paști, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a vorbit despre Institutul Regional de Oncologie,…

5 ore ago

STPT oferă în noaptea de Înviere curse speciale, după un orar prelungit, pe mai multe rute de tramvai

În Noaptea de Înviere, programul de circulație a mijloacelor de transport va fi prelungit pentru…

6 ore ago

Cât e chiria pentru un apartament în zonele din Timișoara. Cetate, cel mai scump cartier, Buziașului cel mai ieftin

Cererea pentru închirierea de locuințe la Timișoara este în creștere cu cinci procente. Prețurile pornesc…

6 ore ago