Categories: Primăria Timişoara

Dupa ani de pauza, intr-o saptamana, Primaria Timisoara a gasit teren de 50 de case pentru tineri

S-au mișcat rapid, cel puțin teoretic. Primăria Timișoara anunță că a identificat terenuri pentru 50 de parcele, care vor fi destinate tinerilor care vor să-și ridice singuri case. Se mai caută încă 50, după care potențialii doritori vor putea începe să depună cererile. Asta, cam în câteva săptămâni. Totul, la fel de teoretic.

Primariul Nicolae Robu a anunțat, marți, că municipalitatea a identificat terenuri care vor fi parcelate, pentru tinerii de până la 35 de ani care, conform legii, au dreptul să primească astfel de facilități. „Am identificat deja teren pentru 50 parcele, dar vrem să ajungem la 100. O parcelă va fi de aproximativ 300 metri pătrați, dar totul depinde de topografia locului. Ne preocupă tinerii, astfel că, pe lângă propriile noastre proiecte, vor fi construite, de către ANL, și patru blocuri. Unul pentru tinerii medici, unul pentru tinerii profesori și două pentru tineri, indiferent de profesia lor. ANL dorește să construiască și case pentru tineri”, spune Robu. Edilul nu poate preciza însă exact de când vor fi gata aceste parcele. „A fost demarată deja parcelarea. Am vrea să fie grupate minimum cinci, dar avem deja locuri și pentru 10 parcele și poate vom identifica și pentru mai multe. Cred că săptămâna viitoare vom putea ști toate locațiile, dar parcelarea va dura mai mult” a mai declarat Nicolae Robu.

Conform acestuia, în câteva săptămâni, tinerii ar putea începe să depună dosare pentru a solicita terenuri de casă. La PMT nu s-au mai primit astfel de cereri din 2010, dar Robu nu poate spune dacă vechile solicitări ar mai putea fi luate în considerare. „Se impune un update la vechile cereri, poate că unii dintre acei solicitanți nu mai îndeplinesc criteriile de vârstă, poate unii nu mai sunt în Timișoara și poate alții nu mai sunt interesați”, a mai declarat edilul. Tinerii cu vârste între 18 și 35 de ani pot primi, gratuit, de la stat, teren pentru construcția unei case. În urmă cu o săptămână, primarul Nicolae Robu spunea că nu există un inventar al terenurilor. „Este în pregătire lucrul acesta, nu e gata inventarul, dar de îndată ce va fi gata, vom vedea câte parcele scoatem la bătaie pentru așa ceva. Noi prețuim foarte mult tinerii, vrem inclusiv să le oferim celor care au posibilitatea să-și construiască cu forțe proprii o casă”, declara acesta. Conform legii, tinerii pot primi, de la primării, terenuri de casă cu suprafețe cuprinse de până la 400 metri pătrați, în orașe, dar acestea pot ajunge și la 1.000 mp, în comune. Lucrările de construcție trebuie să înceapă în termen de un an de când a fost atribuit terenul.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

La Timișoara va avea loc un show pop-rock unic, pe muzica de Michael Jackson, Queen, Deep Purple, Pink Floyd, Guns N’ Roses sau Aerosmith

Universitatea de Vest din Timișoara (UVT) vă invită să participați la primul spectacol din turneul…

2 ore ago

Sunt restricții de circulație, pe A1, se lucrează la carosabil

Direcția de Drumuri și Poduri Timișoara a informat marți, că din această zi, pe autostrada…

2 ore ago

Alin Nica: La 9 iunie avem de ales între trecut și viitor

Am decis să candidez pentru al doilea mandat de președinte al Consiliului Județean Timiș în…

3 ore ago

Presiune redusă la apă miercuri în Freidorf şi Dâmboviţa. La Liebling se ia apa câteva zile

Miercuri, 8 mai, între orele 00-21 se va executa o conectare de conducte la intersecția…

3 ore ago

România, a dominat Europenele de culturism. Peste 100 de medalii obţinute, printre performeri şi o timişoreancă

La Campionatele Europene de culturism de la Santa Susana (Spania), România a câştigat 105 medalii:…

4 ore ago

Programul de lucrări al SDM în ziua de 7 mai 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 07.05.2024, unde se vor executa reparaţii…

7 ore ago