Categories: PartideUltima ora

PMP pierde din nou oameni: candidatul la Primaria Mosnita Noua si alti membri au plecat la PNL

PMP Timiș pierde din nou membri. Filiala de la Moșnița Nouă a decis să se alăture taberei liberale. Șeful organizației, care era și candidatul PMP la primărie, a decis să facă acest pas din cauza conflictelor interne.

Situația de la PMP Timiș devine din ce în ce mai grea. De la începutul anului, problemele s-au ținut lanț pentru partid: au fost scandaluri, s-a încercat demiterea președintelui organizației, iar în prezent membrii continuă să părăsească corabia. Cei mai mulți s-au îndreptat spre PNȚCD, urmându-l pe Caița Panici, alungat din funcția de secretar general pentru a i se face loc lui Dorin Cândea. Acum, o altă filială din Timiș a PMP a rămas „cheală” după ce zeci de membri au decis să se îndrepte spre o altă forță politică. Este vorba despre Moșnița Nouă, unde candidatul PMP la primărie, Paul Czernay, a decis să treacă la PNL la doar o săptămână după ce fusese validat, la Timișoara, în prezența lui Traian Băsescu. „Nu mi-a plăcut ce s-a întâmplat în ultima perioadă la PMP. Am fost și vicepreședinte județean, iar la București nu s-a ținut seama de deciziile noastre și dacă partidul se conduce în felul acesta… mai bine pas. Dacă e să fac politică, fac acolo unde este un grup mai compact de oameni (…) Nu mă mai caracterizează și am decis să mă alături echipei PNL din Moșnița, care are șanse adevărate să facă o schimbare la nivel administrativ. (…) Am plecat împreună cu echipa în care am muncit, eram în jur de 30 de persoane. (…) Am fost supărat după demiterea colegului și prietenului Panici și de acolo… asta a fost prima deziluzie. Am fost foarte supărat și e vorba despre tot ceea ce s-a întâmplat, au existat niște decizii atunci care nu au fost respectate”, a explicat Czernay, fostul președinte al PMP Moșnița, pentru deBanat.ro.

Întrebat dacă decizia sa a fost influențată de intrarea lui Cândea în partid, Paul Czernay a răspuns: „Evident. Eu am fost printre demisionarii de atunci. Echipa de la PMP a fost completă refăcută. Cred că din cei care am fost mai sunt doar unul sau doi. S-a văzut, unii sunt la PNȚCD, alții sunt independenți, eu am trecut la PNL. (…) La PMP tot spun că sunt 85% oameni tineri și oarecum e adevărat, dat cei care aderă la funcții sunt tot cei 15 controversați, cu probleme mai penale sau nu. Nu spun că nu avem nevoie de oameni cu experiență dar trebuiau să promoveze și valori. De exemplu, Panici. Eu am lucrat alături de el am văzut ce a făcut, nu poți să ignori”, a mai spus Czernay, care va avea un loc eligibil pe lista PNL la CL Moșnița Nouă.

Liberalii din Moșnița spun că vor face echipă foarte bună cu noii colegi. „Ni s-au alăturat mai mulți oameni, inclusiv președintele organizației. În toată perioada asta, de când ei și-au format organizația, am avut o colaborare bună cu ei, fiind tot de dreapta. Acum, de când la ei partid au intervenit tot felul de discuții la județ, referitor la funcțiile de pe acolo, s-au cam despărțit. Organizația de la Moșnița a PMP s-a reorientat, iar în urma discuțiilor cu noi și a colaborării am decis să vină toți spre noi”, a explicat Florin Bucur, liderul PNL de la Moșnița Nouă.

Share
Published by
Dariana Bratu

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

5 ore ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

10 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

10 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

10 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

11 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

12 ore ago