Spitalul de copii, tot in aer: constructorul vrea sa rezilieze contractul, primaria ar putea cere daune

Situația de la spitalul de copii rămâne în continuare blocată. Primăria nu renunță la solicitarea ca firma Prompt să termine structura de rezistență, conform contractului. Constructorul nu vrea să comenteze, susținând în continuare că vrea să rezilieze contractul. S-ar putea ajunge în instanță, deși primarul Nicolae Robu spune că nu vrea acest lucru.

Construcția noului corp de clădire al spitalului de copii a început în toamna lui 2014. Conform contractului încheiat cu Prompt, PMT se obliga să pună la dispoziție amplasamentul lucrărilor liber de orice sarcină și să predea întreaga documentație necesară execuției lucrărilor. Contractul a fost semnat în 30 aprilie 2014, autorizația de construire a fost emisă în 29 august, iar ordinul de începere a lucrărilor, în 2 octombrie, concomitent cu predarea amplasamentului. Apoi a fost descoperită o fundație de beton, care nu era prevăzută în nicio documentație și care a fost demolată la finele lunii octombrie 2014.. Apoi au fost descoperite vestigii, iar Direcția Județeană pentru Cultură a sistat lucrările până la finalizarea cercetărilor arheologice, finalizate abia în ianuarie 2015. Nici proiectul n-a fost întocmit cum trebuie, iar directorul Prompt, Cosmin Olariu, susține că, nici în momentul de față, nu există o formă finală a proiectului, lucru admis și de primarul Nicolae Robu în urmă cu câteva săptămâni. Pe șantier nu se lucrează de aproape jumătate de an, iar constructorul a intrat în insolvență. Oricum, discuțiile cu primăria sunt într-un punct mort, deși primarul Robu spune că situația va fi deblocată în scurt timp.

Edilul nu vrea sub nicio formă rezilierea acum a contractului, spunând că Prompt trebuie să-și respecte partea de înțelegere. „Am vorbit cu Adrian Faur (șeful Biroului școli – spitale) și se va face o hârtie prin care vor explica toate consecințele neducerii la bun sfârșit a contractului. Putem fi de acord cu o reziliere amiabilă a părții din contract referitoare la lucrări care nu au făcut obiectul proiectului inițial. Dacă se va rezilia contractul, vom cere daune, dar nu vrem să se ajungă aici. Încă sperăm că firma înțelege că a asumat un contract și că are datoria să-l ducă la bun sfârșit, asta însemnând toată partea care a nu a suferit modificări”, a declarat primarul Nicolae Robu. „Din punctul nostru de vedere nu s-a schimbat nimic. Noi ne-am asumat angajamentul în condițiile în care, prin contract, beneficiarul, adică primăria, se obliga, printre altele, să pună la dispoziție amplasamentul lucrărilor liber de orice sarcină și să predea întreaga documentație necesară execuției lucrărilor. El a fost însă liber de sarcini abia în februarie 2015. Documentația ne-a fost predată de proiectant pe bucățele și nici la ora actuală proiectul nu este complet. Nu cred că are rost să comentez declarația primarului Nicolae Robu”, a spus, pentru deBanat.ro, Cosmin Olariu, directorul Prompt.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Susţinut şi de PSD, Dan Vatriş (PNL) şi-a depus candidatura pentru un nou mandat de primar al comunei Jebel

Primarul PNL al comunei Jebel, Dan Vatriş, şi-a depus candidatura pentru un nou mandat în…

3 ore ago

CSU Politehnica Timișoara, trei medalii la Campionatul național de floretă tineret

Politehnica Timișoara a cucerit trei medalii la Campionatul Național de floretă, tineret. Ingrid Miti Bikfalvi…

3 ore ago

Se pregătește cea mai nouă ediție a Ezoteric Fest

Expo Timișoara Internațional în parteneriat cu Camera de Comerț, Industrie si Agricultură Timiș vor organiza…

4 ore ago

Studiul de prefezabilitate al sălii polivalente de la Timișoara este aproape gata

Acum, că problema stadionului nou al Timișoarei a fost ”rezolvată”, viceprimarul orașului abordează cel de-al…

4 ore ago

Poate începe noul vot pentru bugetarea participativă, regulamentul a fost aprobat

Timișoara va avea și în acest an bugetare participativă, cetățenii urmând să decidă direct unde…

4 ore ago

În luna mai vom avea parte de evenimente deosebite la Ziua Porților Deschise a Școlii de Arte din Timișoara

O zi cât o primăvară întreagă! Flashmob de dans popular, dans modern și balet, ateliere…

4 ore ago